18.5 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Έναρξη Hλεκτρονικής Προανάρτησης των στοιχείων του κτηματολογίου

Ενημέρωση για τη διενέργεια ηλεκτρονικής Προανάρτησης των στοιχείων του κτηματολογίου για τα ακίνητα σας που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων Κορσέων, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.

 

Συγκεκριμένα από 03/04/2024 έως 17/05/2024  θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τους εξής Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ ανά Καλλικρατικό Δήμο των Π.Ε. Σάμου, Ικαρίας και Χίου:

  • Καλλικρατικός Δήμος Ανατολικής Σάμου / Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίου Κωνσταντίνου, Αμπέλου, Βαθέος, Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Κουμαραδαίων, Μανολάτων, Μαυρατζαίων, Μεσογείου, Μύλων, Μυτιληνιών, Παγώνδου, Παλαιοκάστρου, Πανδρόσου, Πυθαγορείου, Πύργου, Σπαθαραίων, Σταυρινήδων, Χώρας.
  • Καλλικρατικός Δήμος Δυτικής Σάμου / Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίων Θεοδώρων, Δρακαίων, Καλλιθέας, Καρλοβασίων, Καστανέας, Κονταίικων, Κοντακαίικων, Κοσμαδαίων, Κουμαίικων,  Λέκας, Μαραθοκάμπου, Νεοχωρίου, Πλατάνου, Σκουραίικων, Υδρουσσής.
  • Καλλικρατικός Δήμος Ικαρίας / Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίου Κηρύκου, Αγίου Πολυκάρπου, Αρεθούσης, Δάφνης, Ευδήλου, Καραβοστάμου, Καρκιναγρίου, Μαγγανίτου, Περδικίου, Ραχών, Φραντάτου, Χρυσοστόμου.
  • Καλλικρατικός Δήμος Φούρνων Κορσέων
  • Καλλικρατικός Δήμος Χίου / Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίου Γάλακτος, Αγίου Γεωργίου Συκούσης, Αμάδων, Βέσσης, Βικίου, Βολισσού, Διευχών, Ελάτας, Καμπιών, Καρδαμύλων, Κεράμου, Κουρουνίων, Λαγκάδας, Λεπτοπόδων, Λιθίου, Μελανιού, Μεστών, Νέας Ποταμιάς (Ποταμιά), Νενητουρίων, Ολύμπων, Ομηρούπολης, Παρμπαριάς, Πιραμάς, Πισπιλούντος, Πιτυούντος, Πυργίου, Σιδηρούντος, Σπαρτούντος, Συκιάδας, Τρυπών, Φυτών, Χαλάνδρων.
  • Καλλικρατικός Δήμος Οινουσσών
  • Καλλικρατικός Δήμος Ψαρών

που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν έως τις 22-01-2024 στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Με χρήση των κωδικών taxisnet μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.

Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, μέσω του συνδέσμου https://www.ktimatologio.gr/e-services/4, πατώντας το κουμπί ΕΙΣΟΔΟΣ στην αρχή της σελίδας, μέσω κωδικών TAXIS, επισυνάπτοντας τα ανάλογα έγγραφα που τεκμηριώνουν το αίτημα. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβληθεί στο Γραφείο Κτηματογράφησης και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας προτείνεται να προηγηθεί συνεννόηση για τον προγραμματισμό ραντεβού.

Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε, αλλά δεν περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική Προανάρτηση, τότε τα δικαιώματά σας δεν εντοπίστηκαν ή τα στοιχεία που προσκομίσατε δεν κρίθηκαν επαρκή. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης (βλέπε στοιχεία επικοινωνίας ανά Γραφείο Κτηματογράφησης πιο κάτω), προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας, ώστε τα δικαιώματά σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτησης.

Στην περίπτωση που στην κτηματολογική βάση της Προανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αλλά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν, θα πρέπει να επικοινωνήσετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας με το Γραφείο Κτηματογράφησης (βλέπε στοιχεία επικοινωνίας ανά Γραφείο Κτηματογράφησης πιο κάτω), προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας, ώστε τα δικαιώματά σας να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της Ανάρτησης. Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν.2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλοςείτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης (βλέπε Διευθύνσεις Γραφείων πιο κάτω), είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Στη περίπτωση που δηλώσατε αλλά δεν έχετε καταβάλει το απαιτούμενο πάγιο τέλος, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο Κτηματογράφησης (βλέπε στοιχεία επικοινωνίας ανά Γραφείο Κτηματογράφησης πιο κάτω), προκειμένου να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειές σας ώστε να προβείτε στην άμεση εξόφληση της ανωτέρω οφειλής στις συνεργαζόμενες τράπεζες. Εφόσον εξοφληθεί η ανωτέρω οφειλή του τέλους, θα μπορέσετε, με χρήση των κωδικών taxisnet, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.

Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζετε ότι τα δικαιώματα που δηλώσατε θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγετε άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για αυτό το λόγο, παρακαλούμε να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας, μέσω του link https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page_PersonData.aspx
Η επικαιροποίηση είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν μεταβολές που μπορεί να επέλθουν στην ιδιοκτησία σας κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση,
Τα Γραφεία Κτηματογράφησης Σάμου, Ικαρίας και Χίου

Καλλικρατικός ΔήμοςΔιευθύνσεις – Τηλέφωνα επικοινωνίας – Ώρες Λειτουργίας
Ανατολικής Σάμου
Δυτικής Σάμου
Γραφείο Κτηματογράφησης Σάμου
Κανάρη, Περιοχή Περιβόλια
Τ.Κ. 83100, Σάμος

τηλ: +30 22732 00098 & +30 22730 25000
email: samos@ktimava.gr

Δευτέρα: 8:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Τετάρτη: 8:00 π.μ. – 19:00 μ.μ.

Ικαρίας
Φούρνων Κορσέων
Γραφείο Κτηματογράφησης Ικαρίας
Εύδηλος (πλησίον Ιερού Ναού Αγ. Χαραλάμπους)
Τ.Κ. 83302, Ικαρία

τηλ: +30 22732 00098 & +30 22750 32222
email: ikaria@ktimava.gr

Δευτέρα: 8:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Τετάρτη: 8:00 π.μ. – 19:00 μ.μ.

Χίου
Οινουσσών
Ψαρών
Γραφείο Κτηματογράφησης Χίου
Αεροπόρου Ροδοκανάκη 3, Περιοχή Φάρκαινα
Τ.Κ. 82100, Χίος

τηλ: +30 22715 00037 & +30 22710 25700
email: chios@ktimava.gr

Δευτέρα: 8:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Τετάρτη: 8:00 π.μ. – 19:00 μ.μ.

Related posts

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin

Δικηγόρος κατέθεσε μήνυση για τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 2020

admin

Ανοιχτή επιστολή από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Σάμου

admin

Γ.Ν. Σάμου: Διαμαρτύρονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι – Απεργία στον τομέα Υγείας

admin

Τιμητική αναγνώριση για τον Καθηγητή Μ.Βαρβουνη απο τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

admin