13.9 C
Σάμος
02/03/2024
Σαμιακά

Αστυνομικοί Σάμου σε Χρυσοχοΐδη: … σε ένα Κράτος που έχει αφήσει την κοινωνία της Σάμου στο έλεος του Θεού..

Την οργή των αστυνομικών υπαλλήλων Σάμου προκάλεσαν οι δηλώσεις στον ΣΚΑΪ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος δήλωσε ότι “η Σάμος έχει πάρα πολλούς αστυνομικούς”. Παράλληλα, έκανε λόγο για σοβαρή έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου αναφέρουν τα εξής:

Θέμα:   « Δημόσιες τηλεοπτικές δηλώσεις κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη »

 

Κύριε Υπουργέ

 

Χωρίς καμία έκπληξη, παρακολουθήσαμε τις δημόσιες δηλώσεις σας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, περί υπερπληρότητας αστυνομικών στον Νομό Σάμου, μιας και είναι γνωστή τοις πάσι η θέση σας για τις Υπηρεσίες της επαρχίας γενικότερα. Τονίσατε δε, την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, έλλειψη την οποία προσπαθείτε να καλύψετε μετακινώντας 5 αστυνομικούς, από την ήδη ελλειμματική κατά 40% οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. Επικαλεστήκατε επίσης την ύπαρξη των Συνοριακών Φυλάκων και αναρωτιόμαστε, γνωρίζετε ότι οι 180 Συνοριακοί φύλακες που προσλήφθηκαν επί των ημερών σας, έχουν συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, το οποίο σε κανένα σημείο δεν συμπίπτει με αυτό του Αστυνομικού προσωπικού; Γνωρίζετε ότι οι Συνοριακοί φύλακες δεν αποτελούν αστυνομικό προσωπικό, αλλά μια από τις κατηγορίες προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μαζί με το αστυνομικό προσωπικό, τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Πολιτικούς υπαλλήλους, συνθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό της; Γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τροχονομικούς ή αστυνομικούς ελέγχους σε πολίτες, ούτε να βεβαιώσουν παραβάσεις, ούτε να ασκήσουν ανακριτικά καθήκοντα, ούτε να συμμετέχουν σε μεταγωγές κρατουμένων, ούτε να εκδώσουν ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες εργασίας, άδειες κατοχής κυνηγητικών όπλων; Εάν λοιπόν θεωρείτε ότι δεν ισχύουν τα ανωτέρω και τα καθήκοντα τους συμπίπτουν με αυτά του αστυνομικού προσωπικού και εμείς το αγνοούμε, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως. Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε και αυτό, ότι στον Νομό της Σάμου δεν υφίσταται καμία αστυνόμευση, πάρα μόνο η διάθεση ενός αξιωματικού υπηρεσίας ανά βάρδια, σε κάθε Αστυνομική Υπηρεσία “φάντασμα” αυτής της Διεύθυνσης. Να γνωρίζετε, ότι με δηλώσεις σαν την συγκεκριμένη, το φιλότιμο και η υπομονή των συναδέλφων μας, θα εξαντληθεί μια ώρα αρχύτερα. Γιατί μόνο το φιλότιμο, η υπομονή και ο επαγγελματισμός των αστυνομικών όλου του Νομού, είναι αυτά που μέχρι τώρα διασφαλίζουν στον πολίτη την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του, σε ένα Κράτος που έχει αφήσει την κοινωνία της Σάμου στο έλεος του Θεού.

Κύριε Βουλευτά, Κύριε Γενικέ

 

Επιθυμούμε να λάβετε γνώση σχετικά και να τοποθετηθείτε επί του ανωτέρω θέματος, δεδομένου ότι έχετε πλήρη γνώση επ’ αυτού, τόσο από την πλευρά των πολιτών της τοπικής κοινωνίας, όσο και από την πλευρά των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας. Έναν ακριτικό Νομό, με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.

 

Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), αφού λάβει ακριβή γνώση των προαναφερθέντων, όπως προβεί σε όλες τις κατά την κρίση της απαιτούμενες ενέργειες, στις οποίες σαφώς και θα συμμετέχουμε αν απαιτηθεί, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια και να αναδειχθεί το πραγματικό μέγεθος, του σοβαρού ζητήματος της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στον Νομό μας. Ως Ομοσπονδία, είστε σε θέση να γνωρίζετε επακριβώς τον διαρκή αγώνα μας για το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο από κοινού δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το αποκρύψει ή να το υποβαθμίσει στην κοινή γνώμη, θέλοντας να πετύχει κάτι άλλο. Σκοπιμότητες σαν αυτή, καταλήγουν αφενός εις βάρος των συναδέλφων μας, οι οποίοι καθημερινά υπερβάλουν εαυτό, με φιλότιμο και αυταπάρνηση και αφετέρου εις βάρος των πολιτών του τόπου μας, αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο έκδηλο τρόπο, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.-

 

 

   Με εκτίμηση

για το  Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Η-                                                                                                    -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                                                                      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

admin

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Σάμου.

admin

Nέα συνεργασία του ΕΟΣ Σάμου και των Goody’s

admin

ΔΕΔΔΗΕ : Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

admin

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Παράταση στη διασύνδεση του POS με τις ταμειακές μηχανές ζητά το Επιμελητήριο Σάμου

admin