17.4 C
Σάμος
04/05/2024
Σαμιακά

Δημοτικό Σχολείο Βαθέος: Επιτυχημένη η Ημερίδα με τίτλο «Ελευθερώνοντας τη νεανική Σκέψη… Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες»

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής και Επικοινωνίας Αλκινόης Φλώρου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος» και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου , διοργάνωσαν με επιτυχία μια ξεχωριστή Μαθητική Ημερίδα με τίτλο «Ελευθερώνοντας τη νεανική Σκέψη… Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου.

Κεντρικό θέμα της Ημερίδας ήταν η εφηβεία και το διαδίκτυο. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, επέλεξαν υποενότητες σχετικές με την εφηβεία και το διαδίκτυο και παρουσίασαν τις εργασίες τους, καλώντας το κοινό σε έναν ανοιχτό διάλογο.

Οι ειδικοί προσκεκλημένοι, όπως ο ψυχολόγος Αλέξανδρος Σταθακιός από το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος», η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Μαγκανιώτη και εκπρόσωποι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, η Μαρία Μαυρίδου και ο Γιάννης Λεονταρίδης, ανέλυσαν και εξέτασαν με λεπτομέρεια θέματα όπως η φιλία, ο έρωτας, οι απάτες στο διαδίκτυο και τα θέματα προσωπικών δεδομένων, παρέχοντας σημαντικές συμβουλές τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς.

Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της προσεκτικής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Επισήμαναν επίσης την ανάγκη για ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών σχετικά με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και τους πιθανούς κινδύνους.

Η ημερίδα περιελάμβανε διαδραστικές συζητήσεις και ερωτήσεις από το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές από τους ειδικούς.

Η Μαθητική Ημερίδα «Ελευθερώνοντας τη νεανική Σκέψη… Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες» αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να ακούσουν τους ειδικούς και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες στο μέλλον.

Όπως τόνισε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, Κωνσταντίνα Κασούμη, τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, στην διευθύντρια, Κωνσταντίνα Κασούμη στην εκπαιδευτικό Πληροφορικής Αλκινόη Φλώρου, τις εκπαιδευτικούς Φισφή Αλεξία και Παναγοπούλου Ζωή, καθώς και στους ειδικούς προσκεκλημένους για την επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.

Related posts

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin