17.9 C
Σάμος
04/05/2024
Σαμιακά

Στάσεις εργασίας για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – 22 έως και 26 Απριλίου 2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο τρίωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Επιπλέον, έχει κηρύξει στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένο ωράριο (14:00 – 17:30).

Οι στάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του Ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, με σχετική του ανακοίνωση, ενημερώνει ότι κηρύσσει εκ νέου συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από 1 έως 3 ώρες τόσο για το πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, όσο και για το ολοήμερο, για την εβδομάδα από 22 έως και 26 Απριλίου 2024. Οι στάσεις εργασίας του Συλλόγου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες είτε αυτοτελώς είτε σε συνδυασμό με τις στάσεις της Ομοσπονδίας, ώστε να δηλώνουν όσες ώρες στάσης χρειάζονται με βάση το πρόγραμμά τους.

Σκοπός των στάσεων εργασίας είναι η αποτροπή της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται σθεναρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης, θεωρώντας ότι υποβαθμίζουν το εκπαιδευτικό έργο και δεν συμβάλλουν στην ουσιαστική βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

.

Related posts

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin