23.3 C
Σάμος
20/05/2024
Σαμιακά

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο 48χρονος κατηγορούμενος

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: «Έχω χάσει τη μισή ζωή μου και 5-6 κιλά» λέει ο 48χρονος κατηγορούμενος

Ο 48χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη πριν από δύο χρόνια στη Σάμο, δηλώνει αθώος και περιγράφει πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star, ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εξήγησε: «Είχα ένα όπλο στο πατρικό μου σπίτι και τρία όπλα στο δικό μου το σπίτι, νόμιμα. Το ένα σπίτι είναι πολύ κοντά από το άλλο, 2,5-3 χλμ. από το σημείο που έγινε (το έγκλημα). Το όπλο όμως που είναι εκεί, βάσει νόμου, είναι ελλιπούς φύλαξης. Έπιασαν αυτό το όπλο και ήρθαν και στο δικό μου σπίτι… Ψάχνοντας-ψάχνοντας βρήκαν κάτι παπούτσια, που υποτίθεται έχουν τα ίδια πέλματα, με αυτά που βρήκαν εκεί και με κάποια κουτσομπολιά γνωστών και δήθεν φίλων, ότι είμαι εκρηκτικός και νευρικός χαρακτήρας, έφτιαξαν μια “φόρμα”, ότι εγώ είμαι πιο ικανός.»

Ο 48χρονος αρνήθηκε ότι είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα με τον 75χρονο θύμα, λέγοντας ότι αν και κατοικούσαν σε κοντινή απόσταση και γνωρίζονταν λόγω της κλειστής κοινωνίας του νησιού, «Δεν είχαμε λογοφέρει ποτέ».

Η κατηγορία και η προφυλάκιση έχει επιβαρύνει σημαντικά τη ζωή του 48χρονου, όπως ο ίδιος περιέγραψε: «Έχω χάσει τη μισή ζωή μου και 5-6 κιλά. Είμαι παντρεμένος και έχω παιδί… Προσπαθούμε να πηγαίνουμε το παιδί από δω και από κει. Είναι για όλους δύσκολο». Σε ερώτηση για το αν είναι αθώος, απάντησε κατηγορηματικά «μάλιστα».

Ολόκληρη η δήλωση του 48χρονου.

«Είχα ένα όπλο στο πατρικό μου σπίτι και τρία όπλα στο δικό μου το σπίτι, νόμιμα. Το ένα σπίτι είναι πολύ κοντά από το άλλο, 2,5- 3 χλμ. από το σημείο που έγινε (το έγκλημα). Το όπλο όμως που είναι εκεί, βάσει νόμου, είναι ελλιπούς φύλαξης. Έπιασαν αυτό το όπλο και ήρθαν και στο δικό μου σπίτι… Ψάχνοντας-ψάχνοντας βρήκαν κάτι παπούτσια, που υποτίθεται έχουν τα ίδια πέλματα, με αυτά που βρήκαν εκεί και με κάποια κουτσομπολιά γνωστών και δήθεν φίλων, ότι είμαι εκρηκτικός και νευρικός χαρακτήρας, έφτιαξαν μια “φόρμα”, ότι εγώ είμαι πιο ικανός, ότι δήθεν μου μύριζαν τα λύματα που πετούσε και στο δικό μου σπίτι και στου πατέρα μου. Εμένα δε μου μύρισαν ποτέ. Είπαν ότι με ενοχλούσαν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες που κάνω, επειδή πέταγε τα λύματα εκεί και πήγαιναν τα αγριογούρουνα στα λύματα. Εγώ το έχω φράξει το κτηματάκι που καλλιεργώ», περιέγραψε ο βασικός κατηγορούμενος στην Ευγενία Πουλοπούλου και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τον ήξερα και λέγαμε ένα γεια (σ.σ με τον 75χρονο) επειδή είναι κλειστή κοινωνία, αλλά βρισκόμασταν πολύ κοντά. Δεν είχαμε λογοφέρει ποτέ. Έχω χάσει τη μισή ζωή μου και 5-6 κιλά. Είμαι παντρεμένος και έχω παιδί… Προσπαθούμε να πηγαίνουμε το παιδί από δω και από κει. Είναι για όλους δύσκολο», συνέχισε ο 48χρονος. Σε ερώτηση για το αν είναι αθώος, απάντησε «μάλιστα».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του τριμελούς δικαστικού συμβουλίου Σάμου.

Ειδικότερα, στον 48χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία στο νησί της Σάμου. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να εκτελέστηκε πισώπλατα με δίκαννο με τον δράστη της επίθεσης να διαφεύγει. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, οι αστυνομικοί που δεν άφησαν την υπόθεση στο αρχείο, προχώρησαν στην πρώτη σύλληψη καθώς το έγκλημα συντάρραξε το νησί όμως ο βασικός ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Related posts

Συνάντηση 30 Φορέων Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου στη Σάμο

admin

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέος Ασφαλιστικός Πράκτορας στην Σάμο: Γεώργιος Καλτάκης

admin

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin