25 C
Σάμος
17/06/2024
Σαμιακά

Δόρυσσα – Ποτοκάκι και Γλυκόριζα: Οι γαλάζιες σημαίες της Σάμου

Το καλοκαίρι του 2024, δύο Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν και πάλι στις ακτές της Σάμου, συγκεκριμένα στο Δόρυσσα – Ποτοκάκι και στη Γλυκόριζα. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί επιβράβευση για την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων και το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, καθώς και τη διασφάλιση της καθαριότητας και υγιεινής, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 9 τουριστικά σκάφη. Σύμφωνα με τη φετινή λίστα, την οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, είναι για άλλη μια χρονιά περισσότερες από 600 κατατάσσοντας και φέτος την Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, ενώ η χώρα μας κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Related posts

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

admin

Με επιτυχία ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Δημαρχείου της Σάμου

admin

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

admin

Pappa Beach: Θα ανοίξουμε ξανά τον μικρό μας παράδεισo

admin

Νεκρός εντοπίστηκε ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο

admin

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin