27.2 C
Σάμος
17/06/2024
Πολιτικά

Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η γνωστή ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, γνωστή ηθοποιός με μακροχρόνια καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση, είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας. Γεννημένη στην Αθήνα στις 20 Αυγούστου 1973, η Καλλιόπη Ευαγγελίδου έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον χώρο των τεχνών και της πολιτικής.

Εκπαίδευση και Καριέρα

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει επίσης αποφοιτήσει από τη Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε το 1992 και περιλαμβάνει συνεργασίες με το ελεύθερο θέατρο, τις κρατικές σκηνές και την τηλεόραση.

Πολιτική Δράση

Από το 2002 εγκαταστάθηκε μόνιμα στις Σέρρες, όπου και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά. Υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών από το 2007 έως το 2011, κατέχοντας θέσεις όπως Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ Δ.Ε.Π.Κ.Α Σερρών, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί Δ. Σερρών, και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Σερρών. Από το 2018 έως το 2021 ήταν Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Οικογενειακή Ζωή

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου είναι παντρεμένη με τον Φώτη Θεοδωρίδη, αγρότη-κτηνοτρόφο, και είναι μητέρα τριών παιδιών, της Θωμαΐδας (21 ετών), του Ευγένιου (17 ετών) και της Βίλμας (13 ετών).

Η συμμετοχή της στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας φέρνει μια νέα προοπτική στην πολιτική σκηνή, βασισμένη στην εμπειρία της στον χώρο των τεχνών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Related posts

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

admin

Απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου

admin

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Προχωράμε με τις αξίες μας. Ευχαριστώ για την ψήφο σας!

admin

Το ΚΚΕ ανεβαίνει στη 2η θέση στο Ν.Σάμου με ποσοστό 20,95%

admin

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου: “Το μήνυμα που ελήφθη”

admin

Στεφανάδης: Ο Ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε το μήνυμά του προς όλους

admin

Ευρωεκλογές: Πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Αυτιάς

admin

“Στη σεισμόπληκτη Σάμο της κυβερνητικής εγκατάλειψης, ψήφισε μόνο ένας στους τρεις συμπολίτες μας”

admin