20.5 C
Σάμος
16/05/2024
Σαμιακά

Ι.Μ. Σάμου – Εκδήλωση για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολίς μας για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες μαθητές του σχολικού έτους 2022-2023 των Γυμνασίων και των Λυκείων της Σάμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου της Ανατολικής Σάμου, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Πυθαγορείου Γενικού Λυκείου Σάμου και για τους μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι τη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Οι κατάμεστες αίθουσες από νέες και νέους μαζί με τους γονείς τους, μας εντυπωσίασαν. Διακρίναμε την αγάπη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο και την τοπική μας Εκκλησία, για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στην ομιλία του προς τα παιδιά και τους γονείς τους, αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη σημερινή εποχή και κυρίως στη μέριμνα και την φροντίδα της για τη σπουδάζουσα νεολαία των νησιών μας και προέτρεψε πατρικά τα παιδιά και τους γονείς Πατέρα και Μητέρα, να καταφύγουν στην Εκκλησία, ως τη μόνη ελπίδα στη σημερινή ταραγμένη κοινωνία μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση και την απονομή τιμητικών επαίνων προς τους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές και ευλογία ένα στυλό και τα επετειακά ημερολόγια 2024 «Χριστός Σάμον έσωσε 6η Αυγούστου 1824», της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Related posts

Καρλόβασι: Τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής διπλωμάτων και πτυχίων

admin

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Ένταξη στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ

admin

Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς ύδρευσης για Πολύτεκνους

admin

Επείγουσα ενημέρωση για αμπελοκαλλιεργητές από τον Ε.Ο.Σ. Σάμου

admin

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στις 15 Μαΐου

admin

Τάκης Φύσσας: Ο Θρύλος του Euro 2004 στην Ακαδημία Νέος Πανσαμιακός ΑΣ – Valencia CF

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 “ΜΑΖΙ” στη Σάμο

admin

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας

admin

Στην Υδρούσσα η Πυροσβεστική για άσκηση ετοιμότητας και πρόληψης

admin