18.3 C
Σάμος
17/05/2024
Σαμιακά

Κίνδυνος κατάρρευσης των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου

Άμεσος είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά απο αυτοψία που πραγματοποίησε αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων-Τμήμα Έργων, του Υπουργείου Πολιτισμού. Η υπηρεσία διαπίστωσε επιδείνωση της κατάστασης διατήρησης και αύξηση της επικινδυνότητας κατάρρευσης των δύο νεωτερικών από οπλισμένο σκυρόδεμα κωδωνοστασίων του ναού. Όπως σημειώνει η τοπική κοινότητα για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων, θα υπάρξει προσωρινός και άμεσος αποκλεισμός των προσβάσεων πέριξ των δύο κωδωνοστασίων.

Ακολουθεί το έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου :

Έπειτα από παρέμβαση της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου στην αρμόδια υπηρεσία Διεύθυνσης Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων-Τμήμα Έργων, του Υπουργείου Πολιτισμού για άρση επικινδυνότητας των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου), η εν λόγω υπηρεσία του Υπουργείου με το αριθ. A.D 19974 -17/01/2024 έγγραφο προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου —Τεχνικές Υπηρεσίες Κατόπιν αυτοψίας, διαπιστώνει επιδείνωση της κατάστασης διατήρησης και αύξηση της επικινδυνότητας κατάρρευσης των δύο νεωτερικών από οπλισμένο σκυρόδεμα κωδωνοστασίων του ναού.

Η υπηρεσία της ΔΑΒΜΜ του Υπουργείου αναφέρει ότι την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων, θα πρέπει να υπάρξει προσωρινός και άμεσος αποκλεισμός των προσβάσεων πέριξ των δύο κωδωνοστασίων. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία της Τροχαίας θα ανακοινώσει τα ενδεδειγμένα κυκλοφοριακά μέτρα με τις απαραίτητες σημάνσεις στο χώρο τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Η Κοινότητα Κοκκαρίου ζητά την κατανόηση των κατοίκων για αυτή την εξέλιξη, η οποία αποτελεί προσπάθεια για να απομακρυνθεί o κίνδυνος κατάρρευσης με τραγικές συνέπειες.

Θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε σύντομα να αρθεί η επικινδυνότητα οποία διαιωνίζεται τρία (3) χρόνια, χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι σήμερα να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους .

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση.

 

Φωτογραφία Kokkari

Related posts

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου

admin

Προσοχή: Απαγορεύονται μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη Ζώνη Ελέγχου ATZ του Αερολιμένα Σάμου

admin

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου φιλοξενεί τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας με Φελλό

admin

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής διπλωμάτων και πτυχίων

admin

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Ένταξη στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ

admin

Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς ύδρευσης για Πολύτεκνους

admin

Επείγουσα ενημέρωση για αμπελοκαλλιεργητές από τον Ε.Ο.Σ. Σάμου

admin

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στις 15 Μαΐου

admin