19.9 C
Σάμος
05/05/2024
Ικαριακά

Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Κορσεών

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, στους Φούρνους Κορσεών,  με χαρακτηρισμό 5 καταδυτικών διαδρομών εντός θαλάσσιας περιοχής, συνολικής έκτασης 163 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, το καταδυτικό πάρκο τοποθετείται στη περιοχή του ακρωτηρίου Κοντογιάννης, στην περιοχή Λεμονόπετρες της νήσου Θύμαινας, λόγω της  γεωγραφικής θέσης, της παρουσίας μικρών βραχονησίδων και υφάλων, της μορφολογίας του πυθμένα και των φυσικών σχηματισμών, της θαλάσσιας ζωής και της ιδιαίτερης καθαρότητας των υδάτων.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση 5 πλωτών  φωτοσημαντήρων σε κορυφές της περιμέτρου του καταδυτικού πάρκου, για τη σήμανση της περιοχής του, καθώς και την τοποθέτηση 3 μόνιμων αγκυροβολίων για τα σκάφη που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες –αυτοδύτες, σε θέσεις εντός των ορίων του Καταδυτικού Πάρκου.

Σημειώνεται ότι θα προταθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα παρατήρησης της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας, όπως είναι η Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus, τα Λιβάδια Ποσειδωνίας Posidonia oceanica και άλλα, στα οποία θα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τους επισκέπτες-δύτες, ώστε να αποφεύγεται η όχληση των Ειδών.

 

Πηγή tornosnews.gr

Related posts

Ικαρία: Αγωνία για 36χρονο εναερίτη που χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV

admin

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin