23.3 C
Σάμος
18/05/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Δύο συλλήψεις διακινητών και εντοπισμός έντεκα αλλοδαπών στη Σάμο από το Λιμενικό Σώμα

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο διακινητών και τον εντοπισμό έντεκα αλλοδαπών σε δύο χωριστά περιστατικά στη Σάμο κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου.

Στο πρώτο περιστατικό, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος βορειοανατολικά της Σάμου με μοναδικό επιβαίνοντα τον 33χρονο χειριστή του. Μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ο χειριστής συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να ακινητοποιηθεί. Στη συνέχεια, κατόπιν υπόδειξης του χειριστή, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν έξι αλλοδαποί στην περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΟΒΡΑΧΑ», οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου και παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να μεταφερθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Ο 33χρονος χειριστής συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στο δεύτερο περιστατικό, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Αυτή τη φορά ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Τελικά, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής συνελήφθη. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει πέντε αλλοδαπούς στην ακτή, βορειοανατολικά της Σάμου, έναντι αμοιβής. Ο 32χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών, παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, καθώς και για απείθεια.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα μέσα διακίνησης κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Σάμου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση. Στο δεύτερο περιστατικό κατασχέθηκαν επιπλέον και δύο κινητά τηλέφωνα.

Related posts

Σύλληψη στο Καρλόβασι της Σάμου για παράνομη κατοχή όπλων

admin

Εντοπισμός 22 ατόμων και των διακινητών τους στη Σάμο

admin

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βλαμαρή στη Σάμο

admin

Συλλήψεις για βία κατά υπαλλήλων, παραβάσεις νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου, απειλή και φθορές

admin

Παράταση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στην παραλιακή Αγίου Κωνσταντίνου και στην περιοχή “Πρινιάς” Σάμου

admin

Νέοι κανόνες για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

admin

Σάμος: Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 11 αλλοδαπούς σε τρία ξεχωριστά περιστατικά

admin

Τροχαίο ατύχημα στο οδικό δίκτυο Καρλοβασίου – Βαθέος

admin

Συνελήφθη αλλοδαπός στον αερολιμένα της Σάμου για πλαστογραφία και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης

admin