19.9 C
Σάμος
05/05/2024
Σαμιακά

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

Την Παρασκευή 26 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υποχρεωτική από τον νόμο λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανατολικής Σάμου, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για τα πεπραγμένα της. Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο θέτει μια σειρά από σημαντικά θέματα που απαιτούν διαφάνεια και λογοδοσία από τη Δημοτική Αρχή.

Ένα από τα βασικά θέματα που επισημαίνει η παράταξη είναι η ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό, τα μέτρα και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας που εκτελεί ο Δήμος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο του 2024.

Επιπλέον, η ΑΝΑΣΑ ζητά ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου και τυχόν αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί. Ο Ο.Ε.Υ. αποτελεί βασικό εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και είναι σημαντικό οι δημότες να γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την παράταξη στην πορεία υλοποίησης μιας σειράς χρηματοδοτούμενων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, η δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, έργα ενίσχυσης της ύδρευσης και αποχέτευσης, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η αναβάθμιση υποδομών όπως ο επιβατικός λιμένας Πυθαγορείου και το αρχαίο θέατρο, καθώς και η ανάδειξη σημαντικών διαδρομών του νησιού. Πρόκειται για έργα  εκατομμυρίων ευρώ που έχουν καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη του τόπου.

Related posts

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην ξιφασκία ΑμεΑ

admin

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Σάμο

admin

Δεύτε Λάβετε Φως

admin

Στη Σάμο το Άγιο Φως

admin

Νέα ανθρωποκτονία στη Σάμο: Κόρη φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα της

admin

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin