16.1 C
Σάμος
14/05/2024
Σαμιακά

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

Θερμή η ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου “ΕυΠο”  με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος” με ομιλητή τον ψυχολόγο κ. Νικόλαο Καλδιριμιτζιάν,που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου, κ. Θεοδώρα Παπαδάμ , αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης και της πρόληψης τονίζοντας ότι «είναι μέρα χαράς και συγκίνησης. Εδώ χτυπά δυνατά η καρδιά μας για την πρώτη μας επίσημη εκδήλωση που  γίνεται εντός του πρώτου ημερολογιακού χρόνου της δημιουργίας του Συλλόγου. Έχουμε ξεκινήσει θεωρούμε αρκετά δυναμικά και διεκδικούμε καθημερινά τα δικαιώματά μας στην Υγεία αλλά και στη Ζωή».

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον ψυχολόγο κ. Νικόλαο Καλδιριμιτζιάν πως κάποιες οικογένειες αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση με δύναμη και αξιοπρέπεια.

Έγινε ανάλυση ορισμών όπως το εξεταζόμενο συναίσθημα, η ανθεκτικότητα , η μετατραυματικη ανάπτυξη, που ειδικοί χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να προσφέρουν το βέλτιστο και το εφικτό στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Ο κ. Καλδιριμιτζιάν ανέφερε ότι καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες και σχεδόν πάντα βρίσκει την οικογένεια απροετοίμαστη και εστίασε στους παράγοντες που δίνουν δύναμη τόσο στο άτομο που έχει καρκίνο όσο και στην οικογένειά του. Ακολούθησε συζήτηση,  ενώ τον λόγο πήραν με παρεμβάσεις τους οι γιατροί Ισαάκ Μιχαηλίδης, ψυχίατρος, Ηρακλής Κατσούλης, χειρουργός και Μανώλης Κάρλας, συνταξιούχος παθολόγος και πρώην Νομάρχης Σάμου.

Μετά το πέρας της ομιλίας απονεμήθηκαν οι Κάρτες Καθορισμού Ομάδας Αίματος ΑΒΟ & Rh στους νέους εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.

Related posts

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 “ΜΑΖΙ” στη Σάμο

admin

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας

admin

Στην Υδρούσσα η Πυροσβεστική για άσκηση ετοιμότητας και πρόληψης

admin

Eθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στις 24 Μαΐου 2024

admin

METAXA LIKNON: Το πολυβραβευμένο Μουσείο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό

admin

Σύσκεψη γυναικών από το ΚΚΕ Σάμου ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Μανώλης Κάρλας: Ελλείμματα εκπροσώπησης

admin

Η επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης του 1821 στο Καρλόβασι

admin

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της ατομικής αξιολόγησης: Στάσεις εργασίας 13-17/5/2024

admin