28.3 C
Σάμος
15/06/2024
Ελλάδα

Με χαμηλές πληρότητες ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για τα μικρά τουριστικά καταλύματα

Με χαμηλές πληρότητες ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για τα μικρά τουριστικά καταλύματα, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ). Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι πληρότητες φαίνεται να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη 2023 και 2022.

Η ΣΕΤΚΕ επισημαίνει ότι, παρά τις μεγάλες αυξήσεις που καταγράφονται στις αφίξεις και τους τζίρους, η πραγματική κατάσταση που βιώνουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα δεν αποτυπώνεται ανάλογα στα έσοδά τους. Η ομοσπονδία αναφέρει ότι τα αυξημένα πάγια και λειτουργικά έξοδα, λόγω πληθωρισμού, η υπερανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς και η αύξηση των κλινών στις αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών μονάδων.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν προβληματισμό για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, δεδομένων των παραπάνω προκλήσεων. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για στρατηγικές παρεμβάσεις και πολιτικές που θα στηρίξουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της τρέχουσας τουριστικής αγοράς.

Related posts

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρή με τραύματα στον λαιμό η 11χρονη Βασιλική

admin

Ευρωεκλογές 2024: Live τα αποτελέσματα

admin

Ανακαλύψτε την Αθήνα όπως ένας ντόπιος

admin

Χίος: Γνώρισε τον φύλακα άγγελό της που της χάρισε τη ζωή (Video)

admin

Η εισαγγελική πρόταση για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη

admin

Λάρισα: 41χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τραυματισμό βρέφους

admin

Ενίσχυση ΕΣΥ: Αίτημα για προκήρυξη 1.137 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

admin

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

admin

Η συγκινητική νέα επιστολή ευγνωμοσύνης προς τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

admin