27.2 C
Σάμος
17/06/2024
Πολιτικά

Πέτη Πέρκα: Οι σεισμόπληκτοι της Σάμου ξεχασμένοι από το κράτος

Την αδράνεια της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους στη Σάμο, τριάμισι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7R, αναδεικνύουν με ερώτησή τους έξι Βουλευτές/Βουλεύτριες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Πέτης Πέρκα. Η ερώτηση κατατέθηκε με σκοπό να επιστήσει την προσοχή στις καθυστερήσεις και την ανεπαρκή ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού μετά το σεισμό ότι «η Σάμος άντεξε», τονίζοντας ωστόσο ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, όπως λιμάνια, δρόμοι, σχολεία, μνημεία, κατοικίες, επιχειρήσεις και εκκλησίες, έχουν πληγεί βαριά. Παρά τις πολλές υποσχέσεις, η ανταπόκριση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά αργή. Παραδείγματα αναφέρουν κτήρια σχολείων που δεν έχουν επισκευαστεί και σεισμόπληκτους που περιμένουν πάνω από ενάμιση χρόνο για το επίδομα ενοικίου.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ενώ οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι δηλώνουν προόδους, οι πολίτες αναμένουν από την υποστελεχωμένη ΔΑΕΦΚ την έγκριση της Στεγαστικής Συνδρομής και την απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων, που μέχρι στιγμής δεν ξεπερνά το 10%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να δοθούν απαντήσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παροχής αρωγής στους σεισμόπληκτους. Επίσης, αναδεικνύουν την ανάγκη για μια Μελέτη Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης της Σάμου, αντίστοιχη με αυτές που έγιναν σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, καθώς και την επιτάχυνση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο των δήμων Δυτικής και Ανατολικής Σάμου.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση.

Φωτογραφία αρχείου.

Related posts

Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

admin

Απάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου

admin

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Προχωράμε με τις αξίες μας. Ευχαριστώ για την ψήφο σας!

admin

Το ΚΚΕ ανεβαίνει στη 2η θέση στο Ν.Σάμου με ποσοστό 20,95%

admin

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου: “Το μήνυμα που ελήφθη”

admin

Στεφανάδης: Ο Ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε το μήνυμά του προς όλους

admin

Ευρωεκλογές: Πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Αυτιάς

admin

“Στη σεισμόπληκτη Σάμο της κυβερνητικής εγκατάλειψης, ψήφισε μόνο ένας στους τρεις συμπολίτες μας”

admin