21.7 C
Σάμος
14/05/2024
Σαμιακά

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

Mε αφορμή την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου ο κ. Μάνος Βαλής αναφέρθηκε στα σχέδια και τον προγραμματισμό της νέας θητείας. Αρχικά, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή των ξενοδόχων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, ενώ από την άλλη δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της νέας θητείας, καθώς όπως είπε “καμία θητεία δεν πρόκειται να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε ο κορονοϊός, ενώ το νησί έπληξε ένας φονικός σεισμός.

Στον σχεδιασμό για τη νέα θητεία εστίασε κυρίως στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής του τουριστικού προϊόντος. Επίσης, ο κ. Βαλής αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία να υπάρχουν τα χρήματα τόσο στην περιφέρεια, όσο και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Αλληλεγγύης 500.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του νησιού.

Τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν τα δρομολόγια εσωτερικού, όπως ήδη ξεκίνησε από πέρυσι μ’ ένα δρομολόγιο επιπλέον την ημέρα καθημερινά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το οποίο είχε πληρότητα πάνω από 90%. Τον επόμενο χρόνο, όπως είπε γίνονται προσπάθειες αυτό να ξεκινήσει από τον Μάιο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στις εκθέσεις, που θα συμμετέχουν όπως της Σμύρνης στις αρχές Δεκέμβρη, καθώς όπως είπε φέτος αποδείχτηκε, ότι η αγορά της Τουρκίας έχει μεγάλη δυναμική με 80.707 άτομα να έχουν επισκεφτεί το νησί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.

 

Πηγή ertnews.gr

Related posts

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στις 15 Μαΐου

admin

Τάκης Φύσσας: Ο Θρύλος του Euro 2004 στην Ακαδημία Νέος Πανσαμιακός ΑΣ – Valencia CF

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 “ΜΑΖΙ” στη Σάμο

admin

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας

admin

Στην Υδρούσσα η Πυροσβεστική για άσκηση ετοιμότητας και πρόληψης

admin

Eθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στις 24 Μαΐου 2024

admin

METAXA LIKNON: Το πολυβραβευμένο Μουσείο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό

admin

Σύσκεψη γυναικών από το ΚΚΕ Σάμου ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Μανώλης Κάρλας: Ελλείμματα εκπροσώπησης

admin