14.9 C
Σάμος
05/05/2024
Σαμιακά

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

Τα δημοφιλή τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές και τις δυνατότητες της Σάμου ως τουριστικό προορισμό για τους Τούρκους ταξιδιώτες, μετά την ενεργοποίηση της τουριστικής βίζας εξπρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε εκτενές αφιέρωμα της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής ιστοσελίδας alem.com.tr, η Σάμος περιγράφεται ως «ένα από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά νησιά με γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία και ιστορικές ομορφιές». Επισημαίνεται επίσης η πολιτιστική σημασία του νησιού ως γενέτειρα του διαχρονικού φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, προτρέποντας τους Τούρκους να το επισκεφθούν.

Άλλα τουρκικά μέσα όπως το CNN.Turk και η εφημερίδα Milliyet ενημερώνουν τους αναγνώστες για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις από την Τουρκία προς τη Σάμο. Ήδη χιλιάδες τουρίστες έχουν εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες για να απολαύσουν το νησί.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου τόνισε ότι η αγορά της Τουρκίας μπορεί να συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και στην ενίσχυση των επαγγελματιών του κλάδου. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Σάμου Ευάγγελος Μαρνέζος πρόσθεσε ότι το νησί προσφέρει ένα πολύπλευρο τουριστικό προϊόν που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των Τούρκων επισκεπτών.

Η αύξηση των αφίξεων από την Τουρκία είναι ήδη αισθητή μετά την εφαρμογή της ελληνοτουρκικής συμφωνίας για την ειδική τουριστική βίζα, δίνοντας μια ώθηση στον τουρισμό της Σάμου και αναδεικνύοντας τη γείτονα χώρα ως μια σημαντική αγορά.

Με πληροφορίες  απο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Related posts

Στη Σάμο το Άγιο Φως

admin

Νέα ανθρωποκτονία στη Σάμο: Κόρη φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα της

admin

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin