25 C
Σάμος
17/06/2024
Δήμος

ΛΑΣ για τη λαϊκή συνέλευση στον Πύργο: «Λάθος σωτήρα ψάχνουμε…»

Μετά από την πίεση των κατοίκων και της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον πρόεδρο του χωριού έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί -επιτέλους- λαϊκή συνέλευση για τα ζητήματα που ταλανίζουν το χωριό του Πύργου με μείζον αυτό του νερού.

Καλούμε τους κατοίκους να επιμείνουν στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη λύση και όχι πατέντες στο θέμα του νερού με μελέτη διαθεσιμότητας πόρων σε επίπεδο νησιού –σε συνεργασία και με άλλες περιοχές που έχουν πρόβλημα- και άμεση υλοποίηση κατάλληλου τεχνικού έργου για τη διασφάλιση της υδροδότησης των κατοίκων ακόμα και στις δύσκολες περιόδους λειψυδρίας, όπως αυτή που βιώνουμε. Σημαντικό επίσης είναι οι συχνοί έλεγχοι από το Χημείο του Κράτους για την ποιότητα του νερού. Μέχρι τότε ζητάμε άμεσα μέτρα ανακούφισης όπως η προσφορά εμφιαλωμένων νερών, άμεση αξιοποίηση ό, τι διαθέσιμου νερού υπάρχει με συνετή διαχείριση και όχι «προεκλογική».

Όσον αφορά στην προεκλογική πασαρέλα της οποίας οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες ιδιαίτερα υποψηφίων που 4 χρόνια δεν ήξεραν καν προς τα πού πέφτει ο Πύργος θέλουμε να δηλώσουμε ότι .όλοι τους κατά καιρούς έχουν διατελέσει δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι με το μανδύα του «ανεξάρτητου». Στην ουσία όμως είναι οι «μπροστινοί», όπως έχουμε ξαναπεί, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που συστηματικά υποβάθμισαν την ποιότητα ζωής στα χωριά και τα εγκατέλειψαν. Ενδεικτικά μόνο τα τελευταία 4 χρόνια η γιατρός έρχεται 1 φορά τη βδομάδα σε κατά το ήμισυ (!!!) σεισμόπληκτο κτίριο, το ταχυδρομείο λόγω ιδιωτικοποίησης με τις ευλογίες της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, η συγκοινωνία είναι μη λειτουργική για τους εργαζόμενους ή τις μέρες που κλείνουν τα σχολεία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα εξαντλήθηκε σε εθελοντισμούς αφού τα 5 εκατομμύρια για την αγροτική οδοποιία δε δόθηκαν στον Καρβούνη, τα σχολεία λειτουργούν πολλές φορές χάρη στο ότι οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη, ο Πολιτισμός είναι ξεχασμένος από καιρό, αφού και το πολιτιστικό κέντρο έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και ακόμα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες χωρίς φυσικά καμία ενημέρωση.

Το θέμα του νερού ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Όμως με έγγραφα ή αντιδημαρχίες στην Κεντρική Σάμο δε γίνεται τίποτα. Αν κάτι σώσαμε στο χωριό αυτό ήταν χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων πχ να μη φύγει το ιατρείο με μπροστάρη τον προηγούμενο κομμουνιστή πρόεδρο του χωριού. Γι’ αυτό και τώρα η Λαϊκή Συσπείρωση και στον Πύργο δεν τάζει, αλλά θέλει να οργανώσει τον αγώνα των κατοίκων για να διεκδικούν να μη μένουν ξεχασμένοι. Αυτό προτρέπουμε να κάνουν οι κάτοικοι, να εκλέξουν αγωνιστές περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

 

 

Σάμος, 21-09-2023

 

Related posts

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

admin

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου έτοιμες για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής

admin

Συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τριαντόπουλο

admin

Ορισμός νέου μέλους στην Επιτροπή Μεταναστευτικού, Προσφυγικού και Κρίσεων της ΚΕΔΕ

admin

Η ΑΝΑ.Σ.Α για το έργο βελτίωσης αγροτικών οδών

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πρώτα απ`όλα

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Παρασκευάς Παπαγεωργίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελ.Δ.Α.Π.

admin