22.9 C
Σάμος
05/05/2024
Ικαριακά

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Κηρύκου

Από την Δευτέρα 16 του Οκτώβρη οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου έχουν ξεκινήσει την κατάληψη του σχολείου τους ζητώντας την λύση:

Στα εσωτερικά προβλήματα του κτιρίου όπως την κατάσταση στις τουαλέτες, την ετοιμόρροπη αίθουσα γυμναστηρίου, την εδώ και 10 χρόνια κλειστή βιβλιοθήκη, την ελάχιστή βάση εισαγωγής, τις ελλείψεις καθηγητών και στις δυο βαθμίδες, την τράπεζα θεμάτων, την κάκιστη εξωτερική εικόνα του κτιρίου π.χ. με γκράφιτι, ρωγμές, σκουριές, όπως και του χώρου πίσω απο το σχολείο που παραμένει και ανεκμετάλλευτος.

Παράλληλα ζητούν την λύση των θεμάτων που αφορούν την επανένταξη ειδικών μαθημάτων στο σχολείο, το πρόγραμμα στα σχολεία της Ελλάδας, την πάταξη της παράνομης στάθμευσής οχημάτων στον αύλειο χώρο του σχολείου και την έλλειψη ειδών υγιεινής για τις τουαλέτες.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων χωρίς καμία νέα εξέλιξη, ενώ στην σημερινή ψηφοφορία τους οι μαθητές αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχίσουν και σήμερα Παρασκευή την κατάληψη.

Το Γυμνάσιο Λύκειο Ραχών όπου οι μαθητές είχαν ξεκινήσει την Δευτέρα την κατάληψη, αυτή έληξε μέσα σε διάστημα δυο ημερών, ενώ στην χθεσινή συζήτηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Ευδήλου με τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε να μην ξεκινήσει κατάληψη.

 

ΠΗΓΗ : ertnews.gr

Related posts

Ικαρία: Αγωνία για 36χρονο εναερίτη που χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV

admin

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin