18.9 C
Σάμος
15/05/2024
Σαμιακά

Επιστολή επαγγελματιών στην περιοχή του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Είμαστε οι επαγγελματίες, που είχαμε τις ιδιόκτητες επαγγελματικές μας στέγες πέριξ του Ιερού Ναού της μητρόπολης της Παναγίας στο Καρλόβασι Σάμου, και οι οποίοι πλέον έχουμε αναγκαστεί να μετακομίσουμε σε μισθωμένα καταστήματα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει γνωστοποιηθεί σε εσάς διά του από 05-10-2021 Υπομνήματος, ενώ σας έχουμε ενημερώσει και προφορικά στην μοναδική επεισοδιακή διά ζώσης συνάντηση μας, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου του 2021. Κατά τη συνάντηση εκείνη μας πληροφορήσατε ότι οι εργασίες υποστύλωσης του Ιερού Ναού θα έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες, δηλαδή τον Γενάρη του έτους 2022. Επίσης, περίπου το Δεκέμβρη του 2021 κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού παρευρέθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Σάμου και μας διαβεβαίωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη η σχετική με την υποστύλωση του Ιερού Ναού, ότι εντός του Δεκεμβρίου θα γίνει διακήρυξη για την ανάδειξη εργολάβου, ότι εντός του Ιανουαρίου του 2022 θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υποστύλωσης και ότι περίπου το Πάσχα θα έχουμε επιστρέψει στα καταστήματά μας. Ωστόσο, σήμερα 21-01-2022 δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες οι σχετικές με το έργο, ενώ στην περιοχή ουδέν συνεργείο έχει εμφανιστεί, ουδείς αρχιτέκτων και ουδείς μηχανικός.

Περαιτέρω, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τριαντόπουλος, όπως προκύπτει από δημοσίευμα στο τοπικό τύπο δεσμεύτηκε ότι πρόκειται να αποζημιωθούμε και να λάβουμε τα μισθώματα τα οποία έχουμε καταβάλλει από τον Νοέμβρη του 2019, οπότε και αναγκαστήκαμε να μισθώσουμε έτερα καταστήματα, μέσω του Επιμελητηρίου Σάμου. Προς αυτή τη κατεύθυνση κληθήκαμε τόσο από τον κ. Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου όσο και από τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Δυτικής Σάμου να προσκομίσουμε τα μισθωτήρια μας. Πράγματι, με το από 20-12-2021 Υπόμνημα μας, το οποίο έχουμε απευθύνει και στο Δήμο και στο Εμπορικό Επιμελητηρίου και προς το πρόσωπο μας αποστείλαμε τα σχετικά μισθωτήρια. Ωστόσο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε με τον κ. Κυριαζή-Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σάμου, πληροφορηθήκαμε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο δεν έχει λάβει ουδεμία χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, ημέρα Τετάρτη 19-01-2022.

Το ζήτημα του Ιερού Ναού δεν αφορά μόνο εμάς ως επαγγελματίες, αλλά ολόκληρο το Καρλόβασι πρωτίστως για λόγους δημόσιας ασφάλειας, καθώς ο Ιερός Ναός κείται σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας, απ όπου διέρχονται πεζοί, ενώ πίσω και παραπλεύρως του ερειπίου κατοικούν πολλές οικογένειες, των οποίων η σωματική ακεραιτότητα κάθε ημέρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Περαιτέρω, ο Ιερός Ναός αποτελούσε πολιτιστικό μνημείο για τη πόλη μας και επιθυμούμε άπαντες οι Καρλοβασίτες να γνωρίζουμε ποια θα είναι στο εξής η τύχη του.

Τούτων λεχθέντων δια της παρούσης επιστολής ζητούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες σχετικά με την υποστύλωση του Ιερού Ναού της Παναγίας, πότε αυτές πρόκειται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν. Δεύτερον, να μας ενημερώσετε για το πότε θα λάβουμε την χρηματοδότηση που μας έχει υποσχεθεί ο κ. Τριαντόπουλος, η οποία αφορά τη κάλυψη των μισθωμάτων που έχουμε ήδη καταβάλλει και θα καταβάλλουμε.

Καρλόβασι Σάμου, 19-01-2022

Με εκτίμηση,

Οι επαγγελματίες

Related posts

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στις 15 Μαΐου

admin

Τάκης Φύσσας: Ο Θρύλος του Euro 2004 στην Ακαδημία Νέος Πανσαμιακός ΑΣ – Valencia CF

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 “ΜΑΖΙ” στη Σάμο

admin

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας

admin

Στην Υδρούσσα η Πυροσβεστική για άσκηση ετοιμότητας και πρόληψης

admin

Eθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στις 24 Μαΐου 2024

admin

METAXA LIKNON: Το πολυβραβευμένο Μουσείο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό

admin

Σύσκεψη γυναικών από το ΚΚΕ Σάμου ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Μανώλης Κάρλας: Ελλείμματα εκπροσώπησης

admin