17.2 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Στη σεισμόπληκτη Βρίσα 3,5 χρόνια μετά

Ρόλο συντονιστή ανέλαβε ο πρόεδρος της κοινότητας Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, για την διεκπεραίωση πολλών εκκρεμοτήτων που έχουν οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας 3,5 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε το χωριό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ. Παράκοιλας, σημείωσε ότι ο συντονιστής που εδώ και έναν χρόνο έχει οριστεί από την κυβέρνηση για αυτήν ακριβώς τη δουλειά δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους, ενώ εδώ και τρεισήμισι μήνες, μετά δηλαδή το σεισμό της Σάμου, κανένας μηχανικός της ΔΑΕΦΚ δεν επισκέφθηκε το νησί για τη συνέχιση εξέτασης των υποθέσεων των σεισμόπληκτων του νησιού.

Ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλία και προώθησε στο Υπουργείο Υποδομών πάνω από 80 αιτήματα συγχωριανών του για τα οποία πήρε απάντηση για το κάθε ένα από αυτό, ενώ μετά από αίτημά του, από σήμερα και για τρεις εβδομάδες στο νησί βρίσκονται μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ.

Πάγιο αίτημα των σεισμόπληκτων να προσληφθούν στην ΔΑΕΦΚ περισσότεροι μηχανικοί, καθώς οι ίδιοι ελάχιστοι άνθρωπο προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όλη την Ελλάδα για τις ανάγκες που συνεχώς προκύπτουν.

Στο χωριό παραμένουν περί τα 50 κόκκινα κτίρια που ακόμα δεν έχουν γκρεμιστεί και η Βρίσα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που λήγει μέσα στο Μάρτη και θα ζητηθεί παράταση.

Κάτι όμως έχει αρχίσει και κινείται και για το δημοτικό σχολείο Βρίσας το οποίο κατέστρεψε ο Εγκέλαδος. Ιδιώτης μηχανικός ολοκλήρωσε αφιλοκερδώς και κατέθεσε τοπογραφικό, προκειμένου να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης κατασκευής του σχολείου, ενώ ο δήμος θα αναλάβει να προωθήσει το αίτημα να απομακρυνθούν τα μπάζα του μισογκρεμισμένου κτιρίου.

 

Πηγή ΕΡΤ

Related posts

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin