21.7 C
Σάμος
20/05/2024
Σαμιακά

ΕΚ Σάμου – Γενική απεργία στις 17 Απριλίου κατά της ακρίβειας

Στην Σάμο: 12μμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ, στην Ικαρία: 12μμ στη Πλατεία Αγ. Κηρύκου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τους εργαζόμενους των νησιών μας να δώσουν άλλη μία απεργιακή μάχη στις 17 Απριλίου με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και συμμετοχή όλων των κλάδων ώστε να πιέσουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κόντρα στη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία των λαών, στο έγκλημα στην Παλαιστίνη! Καλούμε σωματεία να πάρουν αποφάσεις, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες!

  Παίρνουμε τη σκυτάλη από την απεργία της 28ης Φλεβάρη όπου συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών, αυτοαπασχολουμένων σε ένα πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων και Ε.Ε. Στα νησιά μας οι φοιτητές είχαν πάνω από 8 εβδομάδες συνελεύσεων και κινητοποιήσεων μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, οι αγρότες με τα τρακτέρ κατέβηκαν στο Βαθύ και κινητοποιήθηκαν στις 20 Φλεβάρη ενάντια στο ξεκλήρισμά τους, οι υγειονομικοί για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των δομών υγείας, οι εκπαιδευτικοί για να μην είναι η παιδεία προνόμιο για λίγους, να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες.

   Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη όπως προσπαθούν σε πλήρη σύμπνοια τα αστικά κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

   Τους πονάει η μαχητική ορμή που έχουν διάφοροι κλάδοι πανελλαδικά! Η πανελλαδική απεργία των οικοδόμων, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στη Ναυπηγοεπισκευστική Ζώνη και σε εργοστάσια του μετάλλου, στα τρόφιμα – ποτά, στα τηλεφωνικά κέντρα, στη ΛΑΡΚΟ, οι μαζικές κινητοποιήσεις για την Υγεία δείχνουν το δρόμο! Ανησυχούν και πιέζονται κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι μη χάσουν τα κέρδη τους, καθώς έχουμε κατακτήσεις! Υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια και επιβάλλονται από τους εργαζόμενους να εφαρμόζονται, με αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, με 7ωρο-5μερο-35ωρο, οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα σωματεία, κόντρα στη μοιρολατρία των τελευταίων χρόνων. Παίρνουμε δύναμη και στα νησιά μας για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής στα Ξενοδοχεία. Για να μην γίνονται το καλοκαίρι σύγχρονα γκέτο εμπόριο και τουρισμός, για να μη δουλεύουμε απλήρωτες και ανασφάλιστες υπερωρίες.

   Δε μασάμε με την κοροϊδία της κυβέρνησης και την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού που εξαφανίζεται «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Τα 830 € μεικτά, δηλ.706 € καθαρά το μήνα, δεν φτάνουν! Οι χιλιάδες εργαζόμενοι με καθεστώς ελαστικών σχέσεων δεν μπορούν να ζήσουν με 400€. Οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30€ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.  Δε μασάμε στον εμπαιγμό αυτών που μας έκλεψαν τις τριετίες μας 2012-2023, τα δώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων. Βάζουμε στην άκρη φίλους της κυβέρνησης και συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ που σαμπόταραν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την απεργία του Φλεβάρη.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό. Καθολική επαναφορά των τριετιών (συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012-2023). Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση υλικοτεχνική. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές πχ σεισμούς, πυρκαγιές.
  • Αποκατάσταση όλων των ζημιών από το σεισμό, αποζημίωση στο 100%. Επισκευή και χτίσιμο νέων σχολείων.
  • Όχι στις Νατοϊκές δαπάνες. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»
  • Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Αύξηση της επιδότησης ενοικίου, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν εδώ. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών.

Related posts

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin