22.9 C
Σάμος
07/05/2024
Περιφερειακά

Ένταξη Προγραμμάτων Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ) για τα μικρά νησιά προϋπολογισμού 40 εκ.€

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Σ. Κυρατζή,  εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ) η Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μικρών Νησιών (ΟΧΕ μικρών νησιών). Η στρατηγική αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου μικρονησιωτικής πολιτικής συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. € που απευθύνεται στις νήσους Ικαρία, Φούρνοι Κορσέων, Αγ. Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά.

Εκτός από συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και έργα που είναι προσανατολισμένα στην αναπτυξιακή ταυτότητα των νησιών, αφορά και την δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού και δυναμικού συστήματος διακυβερνήσεως,  όπως ακριβώς απαιτούν οι κανονισμοί και τα δημοκρατικά πρότυπα αναπτύξεως, όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει καθοριστικό ρόλο.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε :

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από μια κοπιώδη διαδικασία σχεδιασμού που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο , με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των μικρών Δήμων και κάθε φορέα που θα μπορούσε να εκφράσει παραγωγική γνώμη, τελικά βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω την έγκριση αυτής της στρατηγικής. Το επόμενο διάστημα με βάση την διαδικασία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 θα πρέπει να ωριμάσουν και ενταχθούν και τα έργα που θα υλοποιήσουν μια νέα αναπτυξιακή κατάσταση για τα νησιά προς όφελος των κατοίκων τους, όπου και πάλι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα βρίσκεται κοντά τους.»

Related posts

Στα εγκαίνια του νέου μουσείου στο Αϊβαλί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

admin

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για το Πάσχα

admin

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου: Σημαντική Δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

admin

Πρόσκληση σε 2η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στη Σάμο

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Σάμος διακρίνεται για τον οίνο της στα Tourism Awards

admin

Σάμος: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με την Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin