25.9 C
Σάμος
19/05/2024
Σαμιακά

Λιμνιώνας και Κάμπος Μαραθοκάμπου, Βίβλα: Μην χάσετε τις πεζοπορίες του Ε.Ο.Π.Σ. Σάμου στις 12 Μαΐου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου (ΕΟΠΣΣ) ανακοινώνει την πραγματοποίηση δύο πεζοπορικών διαδρομών την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, με στόχο την ικανοποίηση των προτιμήσεων όλων των μελών και φίλων του συλλόγου.

Η πρώτη διαδρομή είναι μια κυκλική πορεία μέτριας δυσκολίας διάρκειας 5,5 ωρών, με αφετηρία και τερματισμό τον Λιμνιώνα. Η πορεία θα ακολουθήσει αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια, περνώντας από την Αγία Κυριακή, το Παλαιοχώρι και τον Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα.

Η δεύτερη διαδρομή, αυξημένης δυσκολίας, περιλαμβάνει την ανάβαση από τα Βοτσαλάκια στην κορυφή της Σάμου, τη Βίγλα, σε υψόμετρο 1.443 μέτρων. Πρόκειται για μια απαιτητική πορεία 9 ωρών και 18 χιλιομέτρων, που απευθύνεται σε έμπειρους και καλά προετοιμασμένους πεζοπόρους. Στην Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας θα πραγματοποιηθεί στάση, όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν πριν από την τελική ανάβαση στην κορυφή.

Για τη συμμετοχή απαιτούνται κατάλληλος ορειβατικός εξοπλισμός, ζεστά ρούχα και, προαιρετικά, μπατόν πεζοπορίας. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλειες κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να τροποποιηθεί η ημερομηνία.

Η μετακίνηση από το Βαθύ στα σημεία εκκίνησης θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Το κόστος ανέρχεται σε 5€ για τους φίλους και 2€ για τα μέλη του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά ή μέσω των παρεχόμενων ηλεκτρονικών φορμών, ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός και η σύνθεση των ομάδων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6986104450 και 6936888703.

Related posts

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin