19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

Ένας άξιος εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης «έφυγε» από τη ζωή. Ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (γεννηθείς 2 Δεκεμβρίου 1946), άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 78 ετών. Εργάστηκε στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Διετέλεσε προϊστάμενος του Εμπορικού Τμήματος ΟΤΕ Σάμου, πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΤΕ Σάμου ενώ ως συνταξιούχος ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.

Υπήρξε εκλεγμένος εκπρόσωπος στην Γενική Αντιπροσωπευτική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαμίων αλλά και γενικός γραμματέας του Δήμου Βαθέος.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Αλκμήνη και τις κόρες του Στέλλα και Βίκυ. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου.

Φωτογραφία Νίκος Δραπανιώτης

 

Πηγή https://www.samiakonvima.gr/2024/02/1946-2024.html

 

Με αφορμή τον θάνατο του Πέτρου Γρύλλου, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου δήλωσε τα εξής:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Πέτρου Γρύλλου. Ένας μαχητής, ένας αυτοδιοικητικός που αγωνίστηκε για τον τόπο του με πάθος και αυταπάρνηση. Ο Πέτρος Γρύλλος διήνυσε μια πορεία γεμάτη από αγώνες ακόμη και μετά την συνταξιοδότησή του. Με την πολιτική αλλά και την συνδικαλιστική του δράση παρέδωσε μαθήματα ήθους και εντιμότητας. Υπήρξε πάντα φιλομαθής και  πρόθυμος να προσφέρει την βοήθειά του όταν και όποτε του ζητήθηκε. Για όσους είχαμε την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουμε και να διδαχθούμε από αυτόν η απώλεια είναι μεγάλη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του που τον περιέβαλε με αγάπη και φροντίδα μέχρι τέλους. Αιωνία του η μνήμη».

«Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου λόγω της αναγγελίας του θανάτου του Πέτρου Γρύλλου του Μιχαήλ»

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου  με την αναγγελία του θανάτου του Πέτρου Γρύλλου , πρώην Δημοτικού Συμβούλου και προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαμίων, συνεδρίασε  σήμερα, την 28η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 , για να αποτίσει  φόρο τιμής στον εκλιπόντα, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη, με την οποία τον περιέβαλαν  οι δημότες  και όλοι όσοι τον γνώριζαν  και εκτιμώντας την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του,  αλλά και για να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί σειρά ετών και διακρίθηκε για την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα  και το πάθος του.

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντα και να της επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
  2. Να παραστούν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στην Εξόδιο Ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου
  4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου και να αποσταλεί δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

 «Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που θα τον δεχτεί»

 Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό  44/2024

 

 

Ο  Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβούλιου  Ανατολικής Σάμου

 

 

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin