24.4 C
Σάμος
19/05/2024
Αστυνομικά - ΛιμενικάΣαμιακά

Αλέξης Κούγιας: Είμαστε βέβαιοι ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος και θα απαλλαγεί δια βουλεύματος

Σήμερα, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε ότι ανέλαβε, μαζί με τον δικηγόρο Σάμου Δημήτριο Χούλη, την υπεράσπιση του Γ.Β., ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που διαπράχθηκε στις 5 Αυγούστου 2022 στη Σάμο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον κατηγορούμενο με την ανθρωποκτονία, καθώς δεν υπάρχουν μάρτυρες, αποτυπώματα, στοιχεία DNA ή κάποιο κίνητρο. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο Γ.Β. είναι ένα ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας της Σάμου, χωρίς προηγούμενο ποινικό μητρώο, ενώ διαθέτει οικογένεια, σταθερή εργασία και περιουσιακά στοιχεία.

Αναλυτικά :

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Γ.Β., ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 5.8.2022 ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Σήμερα μας ανετέθη η υπεράσπιση, μαζί με τον Δικηγόρο Σάμου κο Δημήτριο Χούλη, του κατηγορουμένου Γ.Β. για μια ανθρωποκτονία που τελέστηκε στις 5.8.2022 στη Σάμο.

Αναλύσαμε τη δικογραφία και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε έκπληκτοι από την ακραία προχειρότητα, με την οποία δύο αστυνομικοί της Υποδιευθύνσεως Ασφαλείας Σάμου ανέλυσαν δήθεν ένα προανακριτικό υλικό, από το οποίο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο συμμετοχής του κου κατηγορουμένου σε αυτή την ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας, δεν υπάρχουν αποτυπώματα, δεν υπάρχουν στοιχεία DNA, το δε όπλο του εγκλήματος δεν είχε καμία σχέση με τον κατηγορούμενο και τα όπλα που νομίμως από χρόνια έχει στην κατοχή του, αλλά το κυριότερο απ’ όλα, η αστυνομία επί δύο χρόνια δεν κατάφερε να βρει έστω και ένα απλοϊκό κίνητρο, για να τελέσει ο κ. κατηγορούμενος τη συγκεκριμένη πράξη.

Η μόνη αιτιολογία της εμπλοκής του κατηγορουμένου σε αυτή την υπόθεση κατά την Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου είναι ότι στην περιοχή εκείνη έχουν μόνιμη κατοικία αυτός και οι γονείς του.

Ο κατηγορούμενος είναι ευυπόληπτο πρόσωπο της κοινωνίας της Σάμου, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια τροχαία παράβαση, εν αντιθέσει με άλλους υπόπτους, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην έκθεση αναλύσεως της αστυνομίας, είναι πατέρας ενός αγοριού 8 ετών, νυμφευμένος με μια ευυπόληπτη κυρία, η οποία, όπως και αυτός, εργάζεται σε γνωστή επιχείρηση της Σάμου, έχει ένσημα για περισσότερα από 30 χρόνια και φορολογικές δηλώσεις με σημαντικά ποσά, είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, είναι ιδιοκτήτης δύο αυτοκινήτων, δύο μοτοσικλετών και δύο τρακτέρ και όλη η κοινωνία της Σάμου είναι έτοιμη να καταθέσει ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του.

Μας κάνει εντύπωση η επιπολαιότητα των αστυνομικών, οι οποίοι παραπλάνησαν την κα Τακτική Ανακρίτρια Σάμου, η οποία διεξάγει την ανάκριση, και έτσι εξεδόθη σε βάρος του κατηγορουμένου ένταλμα συλλήψεως, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος και θα απαλλαγεί δια βουλεύματος.

Αθήνα, 30.04.2024

Με εκτίμηση και σεβασμό

Related posts

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

admin

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin