19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σάμου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου και η ΕΝΙΣ συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

«ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, υπερεφημέρευση, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση της κάλυψης των ΤΕΠ του Γ.Ν. Σάμου καθώς και την άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων ιατρών για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη παιδιατρική, τη ΜΕΘ και ενίσχυση όλων των τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου με  ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Απαιτούμε:

  Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου  μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.

  Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και πρόληψης

 

Καλούμε το Σαμιακό λαό να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της Υγείας και της ζωής του στα χέρια του. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του.

Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε για ένα υγειονομικό σύστημα που θα εξυπηρετεί όλο το σαμιακό λαό» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στη διακήρυξη των αιτημάτων της απεργίας.

 

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin