23.3 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κινητοποίηση κατά την άφιξη του πλοίου Blue Horizon

Απόψε, ξημερώματα Παρασκευής 8/9/2023 στις 2:30 το πρωί στο λιμάνι στο Βαθύ, κατά την άφιξη του πλοίου Blue Horizon

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταδικάζει το αποτρόπαιο έγκλημα στο πλοίο «BLUE HORIZON» και εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συγγενείς του θύματος.

 

Όλος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος, μια μέρα μετά την τραγική δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά όπου χωρίς καμία αιτία τον εμπόδισαν να μπει στο πλοίο με αποτέλεσμα να πέσει στη δίνη των μηχανών του. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος, που συμμετείχαν  στο απάνθρωπο περιστατικό. Το υπουργείο σε μηδενικό χρόνο κινητοποιεί τις λιμενικές αρχές όταν θέλει να καταστείλει κινητοποιήσεις εργαζομένων αλλά ακόμη μια φορά ήταν απών όταν έπρεπε να υπερασπιστεί την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

 

Ο Αντώνης πνίγηκε σε μια κοινωνία-σύστημα η οποία απαξιώνει καθημερινά την ανθρώπινη ζωή, όπου οι σάπιες αξίες του ατομισμού και του κέρδους οδηγούν σε τέτοια επίπεδα αποκτήνωσης, όπου κάποιος να πετάει έναν άνθρωπο μέσα στη θάλασσα και ενώ τον βλέπει να πνίγεται, να μην ιδρώνει το αυτί του. Και επειδή ο «χρόνος είναι χρήμα» για τις ναυτιλιακές εταιρείες, δεν υπάρχει περιθώριο να υπάρξει καθυστέρηση κάνοντας ότι μπορεί για να σωθεί.

 

Είναι το ίδιο σύστημα, το ίδιο κράτος που αυτή την στιγμή αφήνει να πνίγονται ή άλλες φορές να γίνονται στάχτη άνθρωποι, σπίτια, ζώα και δάση εξαιτίας μιας πολιτική που βάζει στο ζύγι τα κέρδη και τις ανθρώπινες ζωές.

 

Μέσα όμως σε αυτή την δυσωδία υπάρχει ένας λαός. Ένας λαός όπου παλεύει και διεκδικεί, από ένα κράτος, το όποιο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα του, για να σωθεί. Ένας λαός που δεν πρέπει να συνηθίσει αυτή την σήψη και με την αλληλεγγύη του κάνει πράξη το σύνθημα  «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!»   

 

Το ΕΚΣ καλεί σωματεία, φορείς και όλο τον σαμιώτικο λαό σε κινητοποίηση σήμερα το βράδυ 8/9 στις 2:30 στο λιμάνι Βαθέος, κατά την άφιξη του πλοίου Blue Horizon για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη απαιτώντας:

 

  • Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά.
  • Να καταδικαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και όσους από το πλήρωμα είχαν ανάμειξη με την δολοφονία
  • Ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για επιβάτες και ναυτεργάτες.

 

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας“, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία:

Οι ζωές των ανθρώπων!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin