25.9 C
Σάμος
19/05/2024
Σαμιακά

Ιατροδικαστής Γ.Ν. Σάμου Ανδρονίκη Τσέπα: Είναι ανάγκη ένας ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες στη Σάμο

Το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών είναι έντονο και στο Νομό Σάμου.

Την ανάγκη δημιουργίας Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Σάμο που θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλούς φιλοξενίας και διαμονής για κακοποιημένες γυναίκες και των παιδιών τους ανέφερε η Ειδική Ιατροδικαστής Γ.Ν. Σάμου, η Ανδρονίκη Τσέπα, κατά την διάρκεια Εσπερίδας για την κακοποίηση των γυναικών με θέμα: «Πείτε ΟΧΙ, σταματήστε τη βία κατά των γυναικών» που διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σάμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου.

Η κα Τσέπα στη τοποθέτηση της μίλησε για τα περιστατικά κακοποίησης στο νομό Σάμου, που όπως υποστήριξε είναι πολλά και αυξάνονται μέρα με την μέρα.

«Μια ομάδα ατόμων κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια εδώ και δυο χρονιά σε συνεργασία με τον δήμο να ανοίξουμε έναν ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Ζητήσαμε ένα ακίνητο να διατεθεί έτσι ώστε να στεγάσουμε τις κακοποιημένες γυναίκες. Ο χώρος δεν βρέθηκε. Έγινε μια προσπάθεια από τον πρώην Δήμαρχο με αρνητικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια αυτή θα επαναληφθεί και με τον νέο Δήμαρχο.

Δυστυχώς οι κακοποιημένες  γυναίκες δεν έχουν που να στραφούν. Θα πάνε στους συγγενείς και αυτοί φοβούνται μην έχουν αντίποινα από τον κακοποιητή σύντροφο / σύζυγο. Είναι δύσκολο να αφήσουν τα παιδιά πίσω .

Συνήθως οι γυναίκες αυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν. Ο κακοποιητής σύζυγος/σύντροφος θέλει την γυναίκα να μην εργάζεται και αν εργάζεται δεν την αφήνει να διαχειρίζεται αυτή τα οικονομικά. Επομένως που θα πάει η γυναίκα αυτή, είπε μεταξύ άλλων η κα Ανδρονίκη Τσέπα.

Στο ερώτημα πως θα στηριχτεί οικονομικά ο ξενώνας αυτός, η Ιατροδικαστής σημείωσε ότι υπάρχουν ομάδες ατόμων ή και μεμονωμένα άτομα που μπορούν να στηρίξουν από τον οβολό τους την κακοποιημένη γυναίκα ώστε να απομακρυνθεί απο το κακοποιητικό της περιβάλλον.

Related posts

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin