19.9 C
Σάμος
14/04/2024
Σαμιακά

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι αγρότες από την Σάμο έστειλαν το δικό τους μήνυμα από την πλατεία Πυθαγόρα ζητώντας επιτακτικά την στήριξη της πολιτείας.

Με τα αγροτικά αυτοκίνητα και με τα τρακτέρ του κάμπου ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, κόρνες και σημαίες, από τη Χώρα και το Καρλόβασι και κίνησαν για το Βαθύ όπου τους υποδέχτηκαν οι Σαμιώτες εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων στην πλατεία με μουσική και συνθήματα, όπου και τους χαιρέτισαν μέσω του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Λάφης, ο οποίος μετέφερε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Σάμο με το αυξημένο κόστος παραγωγής σε αγροεφόδια, λιπάσματα, πετρέλαιο, τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις, την ακαρπία στις ελιές, τις ελλείψεις σε υποδομές, όπως το σφαγείο, τη στέγη της λαϊκής αγοράς, αρδευτικά έργα, αγροτικοί δρόμοι, καταστροφές από αγριογούρουνα κλπ, αλλά και τη συνολικότερη κατεύθυνση που υπάρχει από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ να ξεκληριστούν οι αγρότες, να μην μπορούν να μείνουν και να καλλιεργήσουν στα χωράφια τους. Μετέφερε επίσης το κλίμα του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα της χώρας στο Σύνταγμα που πλημμύρισε με τα αγροτικά και τα τρακτέρ της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με σκοπό να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Μετά την τοποθέτηση και άλλων αγροτών για τα προβλήματα του κλάδου, έγινε αυτοκινητοπορεία στην παραλιακή που κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου στο Μαλαγάρι. Εκεί αναδείχθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί ο Σύλλογος με νέες εγγραφές, ώστε ακόμα πιο δυνατοί να αυξηθούν οι πιέσεις για το δίκαιο αυτό αγώνα.

“Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος καλεί να ξαναζεστάνουμε τις μηχανές μας και να δώσουμε μαχητικό «παρών» στην Απεργία της 28ης Φλεβάρη το πρωί – ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, να ενώσουμε τη φωνή μας για τα συνολικά προβλήματα που έχουμε εργαζόμενοι και αγρότες! Οι αγρότες ενωμένοι μπορούν να νικήσουν! Δε θα σταματήσουμε εδώ! Ο αγώνας συνεχίζεται”.

 

Related posts

Ευ Πο: Καρκίνος: Μια Χρόνια Νόσος. Πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία;

admin

Μια εβδομάδα γεμάτη εμπειρίες για τους μαθητές από τον Δήμο Greifswald

admin

Aπό την Δευτέρα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

admin

Samos Beer – Η ΟΝΕΙΡΑ είναι η πιο χυμώδης και φρουτώδης μπύρα!

admin

Στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Παλαιοκάστρου Σάμου

admin

Νέα συμβολαιογράφος στην πόλη της Σάμου

admin

Διαμαρτυρία εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Σάμου

admin

ΣΑΕΚ Σάμου : «Συνοδός Βουνού»

admin

«Αρχέγονα Εδάφη»-Ταξιδέψετε νοερά στις ορεινές πλαγιές της Σάμου

admin