23.9 C
Σάμος
20/05/2024
Περιφερειακά

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για την προώθηση του τουρισμού

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη μέσω Skype στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εθνικών μέσων ενημέρωσης και προβλήθηκε εκτενώς. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξωστρέφειας της Περιφέρειας για την προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με στόχο την αλλαγή της εικόνας που έχει συνδεθεί με την προσφυγική κρίση και ειδικά την Μόρια.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια διοργανώνει δύο σημαντικά φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Σαπφούς στη Λέσβο τον Ιούνιο και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στη Χίο για τρίτη συνεχή χρονιά. Προσκάλεσε μάλιστα τους παρουσιαστές της εκπομπής να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου γνωρίζουν άνθιση στους τομείς της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος η τουριστική κίνηση θα είναι τόσο αυξημένη που δεν θα υπάρχουν αρκετές θέσεις για τη φιλοξενία των επισκεπτών.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι σήμερα πρόκειται να μεταβεί στο Αϊβαλί της Τουρκίας, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Κοτς, για τα εγκαίνια ενός Μουσείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας της Περιφέρειας.

Related posts

Ένταξη Περιφερειακής Οδού Ευδήλου Ικαρίας στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με 8.755.000€

admin

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

admin

Συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

admin

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ

admin

Συνάντηση κορυφής: Περιφερειάρχης και Πατριάρχης Βαρθολομαίος συζητούν για τον πολιτισμό στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με τον Τάσο Δούση για την προβολή της Σάμου

admin

Οικονομική ενίσχυση αθλητικών διοργανώσεων στη Σάμο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Στα εγκαίνια του νέου μουσείου στο Αϊβαλί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

admin