14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτιστικά

“Χορεύοντας από τη Θράκη ως τη Σάμο”

«Γέμισε χρώματα και ήχους το αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου από τη μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τίτλο ‘Χορεύοντας από τη Θράκη ως τη Σάμο’ όπου συμμετείχε ο ΧΟΡ.Ο.Σ και 5 ακόμα τοπικοί σύλλογοι της Σάμου»

 

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου διοργάνωσε τη μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών με τον τίτλο «Χορεύοντας  από τη Θράκη ως τη Σάμο» με τη συμμετοχή χορευτικών Ομάδων του ΧΟΡ.Ο.Σ καθώς και 5 ακόμα τοπικών συλλόγων της Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν με χορούς από τη Θράκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος Καρλοβάσου ‘Η Ρίβα’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας ‘Η Ειρήνη’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου ‘Ωκυρρόη η Σαμία’ και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κων/νου ‘Αρίσταρχος ο Σάμιος’.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην όμορφη αυτή παράσταση.

Το αμφιθέατρο του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου γέμισε με χρώματα από τις παραδοσιακές φορεσιές και ήχους από τα παραδοσιακά τραγούδια, με τους χορευτές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην απόδοση των χορών της κάθε περιοχής.

 

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο έμεινε γεμάτο μέχρι τέλους, με το κοινό να χειροκροτεί αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση.

 

Δεν υπάρχουν λόγια για την υπέροχες παραδοσιακές ενδυμασίες της Θράκης που φόρεσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ από το βεστιάριο της Φιλάνθης Μπογέα.

 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές και τους δασκάλους χορού Μάκη Ευαγγέλου, Ελένη Παντελούκα και Δημήτρη Κουσκούση, καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης που συνέβαλαν στην επιτυχία.

 

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Μαρία Παρουσίνα για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης, την πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ Ευαγγελία (Λίτσα) Μαρκουλή για την αμέριστη υποστήριξη της, τα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς και όλους τους χορευτές και δασκάλους χορού που συμμετείχαν.

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Βουργάνα για την επιμέλεια  σε ήχο και φως, ο οποίος με τις ιδιαίτερες φωτιστικές τεχνοτροπίες μετέτρεψε τη σκηνή του θεάτρου σε μια μαγική εικόνα. Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο και τη Μαρία Βουργάνα για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Δημήτριο Λάνδρου που εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, την κα Άννη Ανδρεάδου καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συλλόγων του νησιού μας.

 

Την παράσταση παρακολούθησαν ο χοροδιδάσκαλος Βασίλης Δημητριάδης και ο Ικαριώτης Νίκος Κούβαρης που συμμετείχαν στα δύο σεμινάρια παραδοσιακών χορών που είχαν υλοποιηθεί από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ τις δύο προηγούμενες ημέρες.

 

Πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στον κύριο Ευάγγελο Λεμπέση για την πολύτιμη προσφορά του στο έργο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, ενώ αναμνηστικά έλαβαν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι χοροδιδάσκαλοι που συμμετείχαν.

 

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου για τη φιλοξενία μας στο αμφιθέατρο του σχολείου.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Κάιλα για την αμέριστη υποστήριξη της διοργάνωσης.

 

Ζήσαμε για μια ακόμα φορά όμορφες στιγμές παράδοσης και πολιτισμού με τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ΧΟΡ.Ο.Σ μας ενώνει.

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα συνεχίσει να προσφέρει πολιτιστικό θέαμα υψηλού επιπέδου και αυθεντικότητας της Ελληνικής παράδοσης.

Related posts

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin

Σε αποκριάτικους ρυθμούς το Άνω Βαθύ

admin

Εντυπωσίασε ο “Καδής” από τον «Καπετάν Λαχανά»

admin

Αποκριάτικο γλέντι στον Πύργο με ζωντανή μουσική

admin

Δωρεά 2000 τόμων βιβλίων προς την Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου

admin

Απόκριες 2024 στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

admin

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βαθέος ο “Καπετάν Λαχανάς” αναβιώνει το έθιμο του Καδή

admin

Αναβιώνει μετά από χρόνια ο Καδής στους Σπαθαραίους Σάμου

admin