22.2 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Αλέξανδρος Λυμπέρης: Παρουσίασε τους υποψηφίους και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού του

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου, ο νυν και  εκ νέου υποψήφιος  δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης προχώρησε στον απολογισμό των πεπραγμένων του,  ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στον συνδυασμό του κ. Παπαθεοφάνους για όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Με αίσθημα ευθύνης καταθέτουμε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, ανέφερε ο κ.  Λυμπέρης  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι,  στα τέσσερα τελευταία χρόνια της δημοτικής θητείας, τέθηκαν στέρεες βάσεις ώστε να έχει ο Δήμος μας και η νεολαία μας ένα καλύτερο αύριο.

Οργανώθηκε από την αρχή ο Δήμος  Δυτικής Σάμου , αποπληρώνοντας χρέη  του 1, 5 εκατομμυρίου ευρώ , στήθηκε εσωτερικός οργανισμός λειτουργίας,  οργανώθηκαν οι υπηρεσίες του δήμου  και παρά τα προβλήματα  και τις αντιξοότητες , κατορθώσαμε να έχουμε έναν υγιή και εύρωστο οικονομικά Δήμο, δίχως να κάνουμε εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Μέσα από μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες, καταφέραμε να πορευτούμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας, με διαφάνεια, σχέδιο και οργάνωση.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια χρόνια πραγματοποιήσαμε πολλά και δρομολογήσαμε πολλά περισσότερα,  τα οποία θα εξελιχτούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ.  Λυμπέρης  παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν,  στις προγραμματικές συμβάσεις   που υπογράφηκαν με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,   στις μελέτες που εκπονήθηκαν,  σε έργα  σχολικών μονάδων ,  στον εκσυγχρονισμό πολλών χιλιομέτρων του δικτύου ύδρευσης ,  στις κοινωνικές δομές , σε θέματα αθλητισμού , πολιτισμού  και χρηματοδοτήσεων,   ενώ παρουσίασε αναλυτικά το νέο του πρόγραμμα ,το οποίο όπως ισχυρίστηκε θα υλοποιηθεί  το επόμενο διάστημα. 

Είναι σαφές ότι ένα πρόγραμμα  που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κινείται σε ένα πλαίσιο με κύριο στόχο την ανάπτυξη και την ουσιαστική κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με επίκεντρο όλους τους πολίτες.

Έθεσε τέλος στην κρίση των πολιτών  τις ενότητες προτάσεων προοπτικής και ανάπτυξης που διαμορφώνουν τον βασικό άξονα της αυτοδιοικητικής τους  πολιτικής. Οι προτάσεις αυτές δεν αποτελούν λόγια κενά σημασίας , αλλά μέρος ενός προγράμματος, το οποίο έχει μελετηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και προτεραιότητες των πολιτών για μια καλύτερη και ασφαλέστερη ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Τέλος ο κ. Λυμπέρης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του.

 

Σταματία Ράπτη 

Related posts

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου

admin

Προσοχή: Απαγορεύονται μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη Ζώνη Ελέγχου ATZ του Αερολιμένα Σάμου

admin