19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

ΑΝΑ.Σ.Α: Παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε αυτόνομα και δημιουργικά δίχως αποκλεισμούς και εξωθεσμικές δεσμεύσεις

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου ετέθησαν από τη παράταξη “ΑναΣΑ Ανανέωση-Συμμετοχή-Ανάπτυξη για τη Σάμο”, ερωτήματα και παρεμβάσεις που αφορούν τη λειτουργία, τα ζητήματα υποδομών και δράσεων αρμοδιότητας του Δήμου.

Η ανακοίνωση της «ΑναΣΑ» αναφέρει συγκεκριμένα :

  • Εκφράσαμε την έκπληξη μας σχετικά με αναφορές μέλους της δημοτικής αρχής για έργα και χρηματοδοτήσεις που «χάθηκαν» . Εκ της ενημέρωσης και της πραγματικότητας η απάντηση. Κανένα έργο δεν χάθηκε ,συνεχίζονται κανονικά και είναι υπό δημοπράτηση και άλλα ως συνέχεια των δημοτικών θητειών.
  • Ζητήσαμε ενημέρωση για την πρόοδο της τροποποίησης του χωροταξικού και για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Θα επανέλθουμε στο επόμενο συμβούλιο.
  • Ζητήσαμε αναλυτική ενημέρωση για το κλείσιμο του κεντρικού δρόμου του Κοκκαρίου . Επιβεβλημένη ενέργεια λόγω της πρόσφατης έκθεσης επιβάρυνσης και πρόσθετου κινδύνου του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου. Ερωτήματα και ανησυχίες προκύπτουν βέβαια λόγω του ότι πλησιάζει η τουριστική περίοδος και όπως ενημερώθηκε το συμβούλιο δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα άρσης του κινδύνου και αποκατάστασης του κέντρου της τουριστικής κοινότητας.
  • Επανήλθαμε στο θέμα των αρμοδιοτήτων των εντεταλμένων συμβούλων και των αντιδημάρχων αναγνωρίζοντας το θετικό της πρόσφατης διορθωτικής απόφασης του Δημάρχου . Ζητήσαμε εκ νέου να ελεγχθούν τυχόν ασυμβίβαστα και συγχύσεις στον ορισμό και στις θεματικές αρμοδιότητες.  Το ζήτημα αυτό αφορά τη νομιμότητα , τη διαφάνεια αλλά και την ουσία της λειτουργίας του δήμου.
  • Ο χώρος της λεγόμενης λαϊκής αγοράς της Σάμου στο τέλος του 2023 απέκτησε με δαπάνη του δήμου ικανοποιητικές συνθήκες λειτουργικότητας και υγιεινής. Άμεσα και δίχως καθυστέρηση πρέπει ο δήμος να προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να ληφθούν οι άδειες του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από όσους παραγωγούς το δικαιούνται και να χωροθετηθούν οι θέσεις εντός του γηπέδου.
  • Στο συμβούλιο της 24/01/2024 διαφωνήσαμε με την εισήγηση της δημοτικής αρχής για την ανάκληση προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. που αφορούσε την μετεγκατάσταση του «Ειδικού Σχολείου Σάμου-Μεταστέγαση Ειδικού Νηπιαγωγείου και την μίσθωση κατάλληλου ακινήτου εντός της πόλεως Σάμου. Από νέα δεδομένα και τις εκθέσεις αρμοδίων οργάνων προκύπτει ότι πρέπει να υπάρξουν εκ νέου ενέργειες από το δήμο και επανεξέταση της απόφασης ανάκλησης.
  • Διεξοδική συζήτηση με την συμμετοχή φορέων της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε για το θέμα των λυκειακών τάξεων του Πειραματικού Γυμνασίου. Επισημάνθηκαν τα θετικά αλλά και η χρονική ανακολουθία στη γνωμοδότηση του δήμου λόγω του ότι η ίδρυση τους από το Υπουργείο έχει ήδη λάβει ΦΕΚ. Εκδόθηκε Ψήφισμα, με μέριμνα του Προέδρου, για την αναβάθμιση όλων των δημόσιων εκπαιδευτικών δόμων της Σάμου και της ενίσχυσης του  Δήμου με επαρκείς χρηματοδοτήσεις . Η κτιριολογική ανεπάρκεια δεν επιτρέπεται να γίνεται εμπόδιο στην ανάπτυξη των σχολείων της ακριτικής Σάμου. Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην καθυστέρηση ένταξης και χρηματοδότησης των ώριμων μελετών του δήμου για τα σχολεία αιτία του σεισμού. Ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να παραδοθούν έτοιμες και ασφαλείς σχολικές μονάδες στη νεολαία και στους εκπαιδευτικούς μας.

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α ,ως ενεργή θεσμική αντιπολίτευση, παρακολουθεί και παρεμβαίνει αυτόνομα και δημιουργικά δίχως αποκλεισμούς και εξωθεσμικές δεσμεύσεις. Για τα συμφέροντα των πολλών προς όφελος του τόπου μας και μόνο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς του νησιού μας για την συνεργασία τους στην προσπάθεια αυτή.

 

 

 

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin