19.9 C
Σάμος
05/05/2024
Δήμος

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα τιμήσει την 203η επέτειο από την ύψωση της σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης του 1821, η οποία πραγματοποιήθηκε την 8η Μαΐου 1821 από τον τότε Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 11:00 με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσαίου Καρλοβάσου. Ακολούθως, στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Ύψωσης της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης στην Πλατεία 8ης Μαΐου στο Μεσαίο Καρλόβασι. Εκεί, θα τελεστεί Μνημόσυνο των Ηρώων της Σαμιακής Επανάστασης, κατάθεση στεφάνων, ενώ η εκπαιδευτικός και Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κυρία Ανδρεάδου Άννη, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Κατόπιν ενός λεπτού σιγής και ο εθνικός ύμνος. Στις 12:15 θα ακολουθήσει η Παρέλαση Μαθητών, Πολιτιστικών Συλλόγων και Τμημάτων του Στρατού.

Το απόγευμα, στις 19:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου, θα λάβει χώρα ειδική επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Μητροπολίτη Κύριλλο. Ο Δρ Ιστορίας και αποσπασμένος εκπαιδευτικός στα ΓΑΚ, κύριος Μανόλης Γιαννούτσος, θα παρουσιάσει την εισήγηση “Ο Αρχιεπίσκοπος Σάμου Κύριλλος Αγραφιώτης και ο ρόλος του στη Σαμιακή Επανάσταση 1821-1834”. Παράλληλα, η Παιδική και Νεανική Χορωδία “Ευωδία” της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας θα ζωντανέψει με τα τραγούδια της ένδοξες στιγμές και γεγονότα της Ελληνικής και Σαμιακής Επανάστασης.

Related posts

Έκτακτα βοηθήματα σε 30 οικονομικά αδύναμους πολίτες της ανατολικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συστάθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

admin

Σύσκεψη Δημάρχων με τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

admin

Ανατολική Σάμος: Τροποποιήσεις στην αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων λόγω εορτών Πάσχα

admin

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin