18.3 C
Σάμος
12/05/2024
Σαμιακά

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι του Κ. Υ. Καρλοβάσου στην απόφαση της κυβέρνησης να συνδράμουν το ΕΣΥ ως οδηγοί ασθενοφόρων ένστολοι

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου , αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να συνδράμουν το ΕΣΥ ως οδηγοί ασθενοφόρων ένστολοι.

 

Αναλυτικά:

 

1) Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης Μ.

2) Διοίκηση 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

3) Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. & ΠΟΕΔΗΝ

4) Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Σάμου

5) Τοπικά ΜΜΕ

 

 

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία ένστολοι καλούνται να επεμβαίνουν σε συνεργασία με οποιονδήποτε υγειονομικό, σε κλήση επειγόντων περιστατικών, το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου θα ήθελε να σημειώσει τα εξής:

  1. Οι υγειονομικοί είναι εκπαιδευμένοι, σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο τους για συγκεκριμένες εργασίες και δεν είναι δυνατόν να ‘’βαφτίζονται’’ διασώστες επειδή αυτό εξυπηρετεί το υπουργείο.
  2. Το υγειονομικό προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκβαση των περιστατικών όταν εξαναγκάζεται να εκτελέσει αλλότρια καθήκοντα.
  3. Το υγειονομικό προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκβαση των περιστατικών που περιθάλπονται στο ΚΥ όταν καλείται να το εγκαταλείψει για να μεταβεί εκτός μονάδας με το ασθενοφόρο.
  4. Αν η διήμερη εκπαίδευση των ένστολων θεωρείται αρκετή, τότε μία 10ήμερη θα παράγει γιατρούς και μία 5ημερη νοσηλευτές, μαίες, τεχνολόγους κ.α
  5. Η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών τίθεται σε κίνδυνο όταν καλούνται να επιβαίνουν σε ασθενοφόρα που οδηγούνται από ένστολους με δίπλωμα Β’ κατηγορίας.
  6. Τέλος και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ η ασφαλής μεταφορά των ασθενών σε πολλές περιπτώσεις (π.χ πολυτραυματίες) κρίνει και την εξέλιξη των περιστατικών.

Για να γίνει κατανοητό π.χ κάταγμα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη απειλή αλλά με λάθος μεταφορά μα μετατραπεί σε μόνιμη παράλυση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το υγειονομικό προσωπικό του ΚΥ Καρλοβασίου με αίσθημα ευθύνης για την υγεία των πολιτών αντιτίθεται έντονα στην εγκληματική υπουργική απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού και καλεί το υπουργείο να αποσύρει την ντροπιαστική απόφαση.

 

 

Καρλόβασι, 18-07-2023

 

Related posts

Αυξημένη τουριστική κίνηση από την Τουρκία στη Σάμο

admin

O αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου θωρακίζεται έναντι πυρκαγιών

admin

Σάμος: Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που αναλαμβάνουν την οδήγηση πυροσβεστικών οχημάτων ΟΤΑ α’ Βαθμού το 2024

admin

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο

admin

Η Dodekanisos Seaways συνδέει τη Ρόδο με το ακριτικό Καστελόριζο

admin

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο 48χρονος κατηγορούμενος

admin

Η Σάμος στο επίκεντρο δύο επεισοδίων της εκπομπής “Εικόνες” με τον Τάσο Δούση

admin

Συληπητήριο Μήνυμα του Συλλόγου Εστίασης, Καφέ και Διασκέδασης Πυθαγορείου

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης στο Βαθύ Σάμου

admin