21.9 C
Σάμος
04/05/2024
Πολιτικά

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

Ο Βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του εθνικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια. Το πρόγραμμα, ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί μια πρωτόγνωρη προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα και στοχεύει στην ταχύτατη αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής Σάμου επεσήμανε ότι η πολιτική προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε ένα δυστοπικό φυσικό περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ασύμμετρων απειλών από φυσικές καταστροφές.

Η παρουσίαση του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστο αμφιθέατρο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, της Ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και πολυπληθούς παρουσίας του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανέπτυξε λεπτομερώς τους τέσσερις άξονες του προγράμματος, που περιλαμβάνουν δράσεις σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή, την οργάνωση, την αποκέντρωση υπηρεσιών και το προσωπικό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αμετακίνητη απόφαση της Κυβέρνησης να οχυρώσει τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε κάθε μελλοντική φυσική καταστροφή. Ο κ. Στεφανάδης υπογράμμισε την ανάγκη για έναν νέο Πατριωτισμό, που θα περιλαμβάνει την προστασία της πατρίδας από τα στοιχεία της φύσης που απειλούν τη χώρα όσο ποτέ άλλοτε, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο Βουλευτής Σάμου επεσήμανε ότι το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» αφορά άμεσα τη Σάμο και τα άλλα νησιά του Νομού, ιδιαίτερα μετά τις τραυματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών. Η προστασία των ανθρώπων, των περιουσιών και του φυσικού πλούτου αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή.

Related posts

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin