20.9 C
Σάμος
07/05/2024
Πολιτικά

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

Το απόγευμα της Παρασκευής 26.4, ο Πρόεδρος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον τ. Ναύαρχο και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη καθώς και από τον σύντροφο του κ. Τάιλερ Μάκμπεθ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σάμο.

Στο λιμάνι του Καρλοβάσου, υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος και υποστηρικτές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κασσελάκης είχε συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί, τον περίμεναν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου σε θέματα τουρισμού, ο πρώην Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, καθώς και οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (Ε.Ν.Ι.Σ.).

Σοβαρά Προβλήματα στον Τομέα Υγείας

Ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Σ. κ. Ανδρέας Ευστρατουδάκης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου κ. Σταράτος Καπώλης ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στο νησί, με έμφαση στην υποστελέχωση και την έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο. Ανέφεραν ως παράδειγμα ότι προβλέπονται τέσσερις θέσεις ψυχιάτρων, ενώ υπάρχουν μόνο δύο, οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν σύντομα. Επιπλέον, επισημάνθηκε η παντελής έλλειψη νευροχειρουργού, οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ γαστρεντερολόγου, τις αεροδιακομιδες, με αποτέλεσμα ακόμη και για απλά περιστατικά οι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα.

Το Χρονίζον ζήτημα των σεισμόπληκτων

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους έθιξε το χρονίζον θέμα των σεισμόπληκτων, υπογραμμίζοντας ότι 3,5 χρόνια μετά τον σεισμό, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν σε κοντέινερ, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι των φακέλων τους από τη ΔΑΕΦΚ και δεν έχουν καταβληθεί τα προβλεπόμενα ενοίκια στους σεισμοπλήκτους. Έκανε επίσης αναφορά στην υποστελέχωση των δήμων και την μικρή χρηματοδότηση που λαμβάνουν από το κράτος.

Δημογραφικό πρόβλημα και κίνητρα για τους νέους

Από την πλευρά του, ο πρώην Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος εστίασε στις επιπτώσεις του σεισμού και της πανδημίας στο νησί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και το χωροταξικό. Χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα ως το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει η Σάμος, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε οι νέοι και οι επιστήμονες να παραμείνουν στο νησί.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου με αρμοδιότητα και θέματα τουρισμού, Γιάννης Καλτάκης, ανέδειξε επιπλέον ζητήματα, όπως την ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες, την αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους ώστε να παραμείνουν οι νέοι στο νησί, την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την υψηλή τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η Πρόωρη αποχώρηση του Προέδρου και μελλοντική δέσμευση

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγκάστηκε να αποχωρήσει νωρίτερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των δημοσιογράφων καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε να επιστρέψει στο νησί για τρεις ημέρες, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σάμος.

Related posts

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin