21.9 C
Σάμος
09/05/2024
Σαμιακά

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Σάμο μετά από καταδίωξη

Πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου, σε μια συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στο Καρλόβασι. Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το σκάφος μέσω οπτικών μέσων καθώς κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές.

Κατόπιν ενημέρωσης, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησε καταδίωξη του ταχυπλόου, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του. Το πλήρωμα του περιπολικού περισυνέλεξε τους είκοσι δύο (22) επιβαίνοντες του σκάφους, ανάμεσά τους έξι (6) άνδρες, εννέα (9) γυναίκες και επτά (7) ανήλικα άτομα.

Από τους επιβαίνοντες συνελήφθησαν δύο άτομα ως διακινητές, ένας 39χρονος αλλοδαπός που ήταν ο χειριστής του σκάφους και ένας 15χρονος αλλοδαπός που υποδείχθηκε ως δεύτερος χειριστής. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν παραβάσεις του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 περί «Διακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 περί «Παράνομης εισόδου στη χώρα».

Οι υπόλοιποι είκοσι (20) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος της Σάμου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού. Το Λιμεναρχείο Σάμου έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ το ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών κατασχέθηκε.

Related posts

Επιστολή προς Δημάρχους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών για στήριξη πολυτέκνων

admin

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος

admin

Καινοτόμο Drone πρώτων βοηθειών από μαθητές της Σάμου

admin

Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Ζωοδόχου Πηγής Μεσογείου

admin

Αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Η «Νέα Τρίτη» στο Καρλόβασι της Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Μανωλατών

admin

Λιμνιώνας και Κάμπος Μαραθοκάμπου, Βίβλα: Μην χάσετε τις πεζοπορίες του Ε.Ο.Π.Σ. Σάμου στις 12 Μαΐου

admin

Σάμος: Μαμούθ διαγραφή χρέους

admin