22.2 C
Σάμος
20/05/2024
Σαμιακά

Επιστολή προς Δημάρχους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών για στήριξη πολυτέκνων

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σάμου Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών, Απόστολος Τσιώλης, απέστειλε πρόσφατα επιστολή στους Δημάρχους των Δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών, θέτοντας το ζήτημα της στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών των νησιών μέσω της εφαρμογής ειδικών εκπτώσεων στα δημοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιώλης κάλεσε τους Δημάρχους να λάβουν απόφαση για την παροχή έκπτωσης τουλάχιστον 50% στα δημοτικά τέλη, όπως για παράδειγμα στην ύδρευση, για τις πολύτεκνες οικογένειες των περιοχών. Στην επιστολή του, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι Δήμοι έχουν λάβει ή προτίθενται να λάβουν τέτοια απόφαση, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ένα πρόσφατο “Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας”.

Το εν λόγω πιστοποιητικό εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr, αφού πρώτα έχουν θεωρηθεί οι Πολυτεκνικές Ταυτότητες για το τρέχον έτος (2024), ώστε να διασφαλιστεί η αξιοκρατία στη χορήγηση των εκπτώσεων. Τονίζεται επίσης ότι οι εκπτώσεις θα αφορούν μόνο τους γονείς που κατέχουν την Πολυτεκνική Ιδιότητα και μόνο για την πρώτη τους κατοικία, και όχι για τα τέκνα τους.

Ο Πρόεδρος ζητά την άμεση ενημέρωση του Συλλόγου για τις ενέργειες των Δήμων, ώστε να εκδοθεί ανακοίνωση στα μέλη για τη μέριμνά τους για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και των Δήμων. Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στην Ι. Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών, στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)

Related posts

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin