25 C
Σάμος
20/05/2024
Σαμιακά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σάμου ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με την υπόθεση του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Λεωνίδα Χατζημιχάλη από το Παλαιόκαστρο. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου, το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε τη γνώμη της κ. Ανακρίτριας και επέβαλε στον 48χρονο κατηγορούμενο περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο αποφάσισε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον κατηγορούμενο, την υποχρέωση εμφάνισής του δύο φορές μηνιαίως στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, καθώς και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη μετά από διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στην Ανακρίτρια και την Εισαγγελέα, σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αναμένεται πλέον ο ορισμός της ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία θα καθορίσει την τελική τύχη του κατηγορουμένου. Μέχρι τότε, ο 48χρονος θα παραμείνει ελεύθερος, τηρώντας τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί από τις δικαστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης, 75 ετών και πατέρας τριών παιδιών, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία κοντά στην Ψιλή Άμμο της Σάμου, την ώρα που εκτελούσε τα εργασιακά του καθήκοντα. Ο δράστης ή δράστες του στήσανε καρτέρι θανάτου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ με δίκαννο όπλο.

Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος

Η 39χρονη κατηγορούμενη για την πατροκτονία που διαπράχθηκε το Μεγάλο Σάββατο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχίατρος θα την παρακολουθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου για να διασφαλιστεί η λήψη της απαραίτητης αγωγής. Η ορισθείσα από το δικαστήριο δικηγόρος της, Βίβιαν Γαβριήλογλου, αναμένει τη μεταφορά της σε ψυχιατρική πτέρυγα φυλακής στην Αθήνα, καθώς ο εγκλεισμός χωρίς κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση ή περιβάλλον ενδέχεται να επιδεινώσει την ψυχική της υγεία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Related posts

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin