17.7 C
Σάμος
07/05/2024
Ελλάδα

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκε η προκήρυξη

Στην προκήρυξη αφορά 152 θέσεις διοικητικών και υποδιοικητών σε 95 νοσοκομεία των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Με βάση τη διαδικασία για κάθε θέση θα επιλεγούν 15 υποψήφιοι οι οποίοι θα αξιολογηθούν από επιτροπές του υπουργείου Υγείας, ώστε να καταλήξουν σε 3 άτομα. Η τελική επιλογή μεταξύ των 3 ατόμων θα γίνει από τον υπουργό Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχής πως ως Υπουργός Υγείας είχα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής των Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και Διοικητών Νοσοκομείων μέσω της νέας διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον νέο Νόμο. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά άξιων Διοικήσεων που θα κάνουν περήφανους τους Έλληνες πολίτες για τα αποτελέσματα τους στη Δημόσια Υγεία».

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, σε εφαρμογή τέθηκε ο νόμος 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους».

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών «Μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και ένα μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία, καθώς η έκδοση της σχετικής πράξης προβλέπεται εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου, εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία κατηγοριοποιούνται οι φορείς που αφορούν πάνω από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι Φορείς είχαν κατηγοριοποιηθεί σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το εύρος και το είδος των αρμοδιοτήτων τους.

  • Στην ομάδα Α εντάσσονται Νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε όλη την επικράτεια, μαζί με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
  • Στην ομάδα Β εντάσσονται τα Νομικά πρόσωπα με αρμοδιότητες ειδικού ή τοπικού χαρακτήρα, όπως δημόσιες βιβλιοθήκες ή αθλητικά κέντρα.
  • Στην ομάδα Γ εντάσσονται τα νοσοκομεία της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής Διοικήσεων είναι διαφορετική ανά κατηγορία, ανάλογα με το εύρος και το είδος αρμοδιοτήτων των φορέων.

Related posts

Ενίσχυση ΕΣΥ: Αίτημα για προκήρυξη 1.137 θέσεων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

admin

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

admin

Η συγκινητική νέα επιστολή ευγνωμοσύνης προς τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

admin

Μειωμένες τιμές σε εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ταξιδεύουν στην περιοχή τοποθέτησής τους

admin

Διευθυντές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των μαθητών από τη δωρεάν μεταφορά τους

admin

Τραγωδία στη Χίο: Νεκρά βρέθηκαν τρία ανήλικα κορίτσια μετά το ναυάγιο

admin

Νέα εξάμηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

admin

Άγιοι Ανάργυροι: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της 28χρονης

admin

Συνάντηση Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα

admin