20.9 C
Σάμος
02/05/2024
Σαμιακά

Ζωοφιλικά μαθήματα ενσυναίσθησης και αγάπης στο 2ο Γυμνάσιο Σάμου

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε για άλλη μια φορά τη χαρά να επισκεφτούμε το 2ο Γυμνάσιο Σάμου, αυτή τη φορά το τμήμα Γ2.

Αν και ήδη είχε ξεκινήσει το αποκριάτικο πάρτι του σχολείου, οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και συμμετείχαν με όρεξη στη διαλογική συζήτηση.

Φανερά προβληματισμένοι έδειξαν στο πρώτο θέμα του μαθήματος, για τη σχέση «άνθρωπος – ζώα – περιβάλλον», ένα τεράστιο θέμα βέβαια, το οποίο πρέπει να μας απασχολεί καθημερινά.

Αρκετές ήταν οι γνώσεις των μαθητών στο κεφάλαιο της σωστής φροντίδας των κατοικίδιων ζώων καθώς και της συμπεριφοράς των σκυλιών.

Συγκινήθηκαν αισθητά με το βίντεο, που παρουσιάζει ένα παιδί στη θέση του ενός αδέσποτου, προσπάθησαν να βρουν διάφορες λύσεις για αυτό το φλέγον πρόβλημα και ανέφεραν αρκετές ιδέες, που θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι για την προστασία αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Εννοείται, πως περίμεναν με αγωνία το δεύτερο μέρος του μαθήματος, την επίσκεψη του γνωστού Θανάση Πραξούλη, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Σάμου), με το υπέροχο σκυλάκι του, την περίφημη SPEEDY.

Όλο το Γυμνάσιο παρακολούθησε την παρουσίασή του. Αμέτρητες ήταν οι ερωτήσεις των μαθητών για την ιστορία, τις ικανότητες και την εκπαίδευση της Speedy καθώς και για την δουλειά ενός διασώστη. Ατελείωτα τα χειροκροτήματα για μερικές επιδείξεις της πανέξυπνης σκυλίτσας. Για όλους μας ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Πραξούλη και την έκπληκτη Speedy. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στη διεύθυνση του σχολείου, στον κ. Ευθύμιο Ευαγγέλου, στην καθηγήτρια κα. Ευαγγελία Μεντέρη και προ πάντων στους μαθητές, που ήταν όλοι τους άψογοι.

ΥΓ. Τη συγκεκριμένη παρουσίαση παρακολούθησαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Αν.Σάμου κα. Μαρία Αργυρού και ο κ. Νικόλαος Κνήτης.

 

Related posts

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin

Η Εργατική Πρωτομαγιά στη Σάμο

admin

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου

admin

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος – Ισχυρές συστάσεις προς του πολίτες

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη πόλη της Σάμου για την περιφορά των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή

admin

Την Μ. Τετάρτη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού η Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος

admin