22.2 C
Σάμος
17/05/2024
Σαμιακά

Ιερά Μητρόπολη Σάμου: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Η πατρική μέριμνα του Μητροπολίτου μας και το Γραφείο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων στον Ιερό Ναό Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου Αμπέλου “ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ”.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων και νεανικών συντροφιών στο Καρλόβασι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων στους Ιερούς Ναούς Αγίας Παρασκευής και Κοιμ. της Θεοτόκου Χώρας.

Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 500 παιδιά της Πρωτοβαθμίας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου συμμετείχαν και παρηκολούθησαν την Μουσικοθεατρική παραστάση με τίτλο “Το αστέρι της Εσθήρ” της παιδικής και νεανικής χορωδίας «ΕυΩΔΗα» της Ι. Μητροπόλεώς μας και έλαβαν τις Πατρικές ευχές και συμβουλές του Ποιμενάρχου μας και τα νεανικά έντυπα “Το Χριστουγεννιάτικο τετράδιό μου”, “Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα;”, “Τι είναι η Ενανθρώπηση;”, “Ποιος είναι ο Χριστός;”, “Γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος;”, “Γιατί να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στην Εκκλησία;”.

Η κεντρική Χριστουγεννιάτικη Μουσικοθεατρική παραστάση με τίτλο “Το αστέρι της Εσθήρ” από την παιδική και νεανική χορωδία «ΕυΩΔΗα» της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε από πολύ νωρίς το απόγευμα το αμφιθέατρο.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης παρέστη σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις, απήυθυνε Πατρικούς λόγους και ευχές προς όλους. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τα παιδιά μας, τους συντελεστές της διοργανώσεως, τον υπεύθυνο Νεότητος Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Φλεβάρη, τους εφημερίους π. Βασίλειο Λάμπρου, π. Αργύριο Μελά, π. Χριστόδουλο Κλεάνθους, την Καθηγήτρια μουσικής κ. Άννα Κωσταρα, τις εθελόντριες και τους εθελοντές.

Με Χριστουγεννιάτικες ευχές, κάλαντα και μελωδίες, αυτές τις ημέρες πλημμύρισε το Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, από την Στρατιωτική μουσική της 79 ΑΔΤΕ, Συλλόγους, νέους και εφήβους. Όλοι έλαβαν τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και Χριστουγεννιάτικες ευλογίες.

Related posts

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου

admin

Προσοχή: Απαγορεύονται μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη Ζώνη Ελέγχου ATZ του Αερολιμένα Σάμου

admin

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου φιλοξενεί τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας με Φελλό

admin

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής διπλωμάτων και πτυχίων

admin

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Ένταξη στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ

admin

Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς ύδρευσης για Πολύτεκνους

admin