23.9 C
Σάμος
02/05/2024
Δήμος

Ορκωμοσία νεοκλεγέντος δημάρχου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, δημοτικών και τοπικών συμβούλων

Το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 5:30 μ.μ. στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους καθώς και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων που εκλέχθηκαν στη διάρκεια των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Το καλό του τόπου και τίποτα δεν μας χωρίζει»

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο νέος δήμαρχος Δυτικής Σάμου, που ορκόσθηκε για 7η φορά (όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει υπηρετήσει τόσο τον Α΄ όσο και τον Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης), ανέφερε μεταξύ άλλων, «… πρέπει να ζωντανέψουμε τις πόλεις και τα χωριά μας, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως την πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του, τη φυσική ομορφιά του, να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ανταγωνιστικό, αντάξιο της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, ανταποκρινόμενοι στις δυνατότητές τους. Είμαστε έτοιμοι να επιδιώξουμε και να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας την προοπτική που αρμόζει στο μέλλον τους. Να τους παραδώσουμε ένα Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, με έργα πνοής που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Και φυσικά αυτό έρχεται μέσα από συνεργασία – σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Το καλό του τόπου και τίποτα δεν μας χωρίζει. Θέλουμε ν’ αφήσουμε το θετικό αποτύπωμά μας στον τόπο μας και να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών μας που μας εξέλεξαν…».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κοινή και ομαδική προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναστήλωση των Ιερών Ναών και Μοναστηριών, που έχουν πληγεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020. Πρόκειται συνολικά για 22 Ναούς.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν τρία άτομα από τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Σάμου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών ορκωμοσίας για όλους τους δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου, φορείς του τόπου, εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων συμβούλων και πολύς κόσμος.

Related posts

Ανατολική Σάμος: Τροποποιήσεις στην αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων λόγω εορτών Πάσχα

admin

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin