20.9 C
Σάμος
02/05/2024
Σαμιακά

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

Επιδείνωση της κατάστασης των επικινδύνως ετοιμόρροπων καμπαναριών του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου – Άμεσες ενέργειες απαιτούνται για την αποφυγή πιθανών κινδύνων

Κοκκάρι, Σάμος.

Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο, είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της ήδη επισφαλούς κατάστασης του ενός από τα δύο καμπαναριά του ιστορικού Ναού του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε σημαντική μετατόπιση του καμπαναριού που βρίσκεται στην πλευρά του πάρκινγκ της κοινότητας, γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια της κατασκευής και των περαστικών.

Οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος

Τα δύο καμπαναριά του ναού είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε το νησί το 2020. Οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων έχουν αφήσει τα κωδωνοστάσια σε μια εύθραυστη κατάσταση, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.. Η εικόνα των ετοιμόρροπων κωδωνοστασίων αποτελεί πλέον ένα θλιβερό θέαμα, ειδικά τώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν.

Κλειστός ο κεντρικός δρόμος – Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Στην καρδιά του χωριού, ο κεντρικός δρόμος στο ύψος της εκκλησίας παραμένει κλειστός ως μέτρο προφύλαξης, προκαλώντας όμως τις αντιδράσεις στους κατοίκους. Πολλοί αναρωτιούνται αν η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι προσωρινή ή μόνιμη, με τις τοπικές επιχειρήσεις να εκφράζουν ανησυχίες για τον αντίκτυπο που έχουν στην καθημερινότητά τους.

Επιτακτική η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση

Μετά και τη νέα σεισμική δόνηση, καθίσταται σαφές ότι η κατάσταση των κωδωνοστασίων απαιτεί άμεση παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες. Είναι αναγκαίο να δρομολογηθούν οι ενέργειες για το γκρέμισμα των επικίνδυνων κατασκευών και της αποκατάσταση της ομαλότητας στο κέντρο του χωριού.

Το Κοκκάρι, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αξίζει να απαλλαγεί από τα σημάδια της καταστροφής του σεισμού του 2020 και να ανακτήσει την αίγλη του.

Ο χρόνος πιέζει και απαιτείται συντονισμένη δράση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η ασφάλεια και το μέλλον της κοινότητας Κοκκαρίου βρίσκονται στα χέρια τους. Ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας πριν να είναι αργά.

Related posts

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin

Η Εργατική Πρωτομαγιά στη Σάμο

admin

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου

admin

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος – Ισχυρές συστάσεις προς του πολίτες

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη πόλη της Σάμου για την περιφορά των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή

admin

Την Μ. Τετάρτη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού η Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος

admin