18.1 C
Σάμος
03/05/2024
Περιφερειακά

Κώστας Μουτζούρης: «Ποτέ δεν ζήτησα χρίσμα από τον Μητσοτάκη, η παράταξή μου είναι ανεξάρτητη»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα μελλοντικά σχέδια και στο πρόγραμμα της παράταξής του για την επόμενη πενταετία όσο και σε ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα όπως το κλείσιμο του ψηφοδελτίου του, η στήριξη που δεν έλαβε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και τα έργα που προχωρούν στη Λέσβο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα επιθυμούσε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος και περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, επομένως δεν ήθελε κάποιο χρίσμα.

«Πολιτικά ανήκω στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και είναι το κόμμα που ψηφίζω στις εκλογές. Στη συνάντησή που είχα με τον Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του είχα πει ότι θα είμαι και πάλι ανεξάρτητος υποψήφιος. Προφανώς ο ίδιος και το επιτελείο του επέλεξε έναν άνθρωπο πιο κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης σε καίρια ζητήματα όπως είναι το μεταναστευτικό και τα Εθνικά θέματα. Γνωρίζω τον κ. Στεφανή είναι έντιμος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα κάνουμε έναν σωστό προεκλογικό αγώνα».

Να φυλάσσονται τα σύνορα….

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Κώστας Μουτζούρης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των ροών σημειώνοντας ότι αυτό τοποθετείται χρονικά από τη μέρα που έγινε το ναυάγιο της Πύλου. Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση του για την μεταφορά όλων αιτούντων άσυλο στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την μη ύπαρξη Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε κανένα νησί.

Μάλιστα όπως είπε, πρότεινε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μετατρέψει τη δομή της Βάστριας που κατασκευάζεται σήμερα σε χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία. «Την περίοδο που έκανα αυτή την πρόταση, οι ροές ήταν πολύ μειωμένες. Τόνισα στον κ. Μητσοτάκη ότι φυλάσσονται σωστά τα σύνορα και ότι μια υπερδομή όπως αυτή είναι αχρείαστη για τη Λέσβο. Δεν μου απάντησε τίποτα».

Η ανάπτυξη και η κοινωνία σε πρώτο πλάνο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι πλέον στη νέα πενταετία που ξεκινά θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των νησιών μας και στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Όπως τόνισε η νέα προγραμματική περίοδο περιλαμβάνει περισσότερο δράσεις που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις, ωστόσο πρόσθεσε θα προχωρήσουν και σημαντικά έργα υποδομής και κυρίως οδικά έργα τα οποία είτε δημοπρατούνται είτε θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

Τουριστική προβολή στραμμένη στην ανατολή

Ειδική αναφορά έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και στα ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διέθεσε μεγάλα ποσά για την τουριστική προβολή των νησιών μας. Όπως είπε αυτοί που του έκαναν κριτική ότι δεν συζήτησε με τους φορείς και δεν άκουσε τις προτάσεις τους δεν έχουν δίκιο διότι ο ίδιος πρόσθεσε και η περιφερειακή αρχή ήταν πάντα ανοιχτός. Μάλιστα πρόσθεσε ότι πλέον τουριστικά το ενδιαφέρον θα πρέπει να στραφεί προς την Τουρκία που είναι μια πολύ μεγάλη αγορά που μπορεί να δώσει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο.

 

Related posts

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου: Σημαντική Δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

admin

Πρόσκληση σε 2η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στη Σάμο

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Σάμος διακρίνεται για τον οίνο της στα Tourism Awards

admin

Σάμος: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με την Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin