21.1 C
Σάμος
16/05/2024
Σαμιακά

Συνεχίζεται η αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

Η σημερινή Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, για τρεις μήνες, με προσωπικό από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, προκαλεί εύλογες αντιδράσεις και προβληματισμό.

Ειδικότερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου σε συνέχεια άλλων εγγράφων παρεμβάσεών της, αναδεικνύει συνεχώς την αγανάκτηση των μελών της αναφορικά με το γεγονός της συνεχιζόμενης έλλειψης μόνιμου αστυνομικού προσωπικού από την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, και των αρνητικών επιπτώσεων που έχει αυτή τόσο στο εργασιακό στάτους όσο και στην απόδοση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Σαν να μην έφτανε αυτό με νέα Διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ακόμη τέσσερα άτομα (3 από Σάμο και 1 από Ικαρία) μετακινούνται με τρίμηνη απόσπαση στην Ασφάλεια Αττικής.

Έτσι, μαζί με τους προ δύο εβδομάδων, ομοίως για ένα τρίμηνο, πέντε (5) αποσπασμένων στην Αττική, ο αριθμός των αποσπασμένων αστυνομικών απο τη Σάμο ανέρχεται στους εννέα (9)!!.

Σημειώνεται, ότι στους προορισμούς, που αναμένεται πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες συγκαταλέγεται και η Σάμος. Με την συνεχιζόμενη αφαίμαξη του προσωπικού που παρατηρείται και τη μη ενισχυση της Διεύθυνσης θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα  στην απόδοση των αστυνομικών υπηρεσιών καθώς δεν θα μπορεί η τοπική αστυνομία να επιβλέπει όπως θα έπρεπε , τις τρεις πύλες εισόδου του νησιού, τις κλοπές, τροχονομικές παραβάσεις, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη μετανάστευση και κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές.

Χρειάζεται εδώ και τώρα  αναθεώρηση κάθε απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συντηρεί και οξύνει το απαράδεκτο καθεστώς μετακινήσεων αστυνομικών από μια Διεύθυνση σε άλλη και κυρίως από τα ακριτικά νησιά προς ενίσχυση των υπηρεσιών του κέντρου.

Related posts

Προθεσμία έως 31 Μαΐου 2024 για επιχειρήσεις στην Ανατολική Σάμο για άδειες κοινόχρηστων χώρων

admin

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής διπλωμάτων και πτυχίων

admin

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Ένταξη στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ

admin

Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς ύδρευσης για Πολύτεκνους

admin

Επείγουσα ενημέρωση για αμπελοκαλλιεργητές από τον Ε.Ο.Σ. Σάμου

admin

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στις 15 Μαΐου

admin

Τάκης Φύσσας: Ο Θρύλος του Euro 2004 στην Ακαδημία Νέος Πανσαμιακός ΑΣ – Valencia CF

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2024 “ΜΑΖΙ” στη Σάμο

admin