21.9 C
Σάμος
04/05/2024
Δήμος

Ο Δήμος Ζιντελφίνγκεν δώρισε Πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Παρελήφθη σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Μαρούσι το πυροσβεστικό όχημα που δωρίζει ο δήμος Ζιντελφίνγκεν στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Η παράδοση έγινε παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δημήτρη Βλασιάδη, του εκπροσώπου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Δημήτρη Σωπίκη και της γερμανικής αντιπροσωπείας που συνόδευσε το όχημα και απαρτίζονταν από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζιντελφίνγκεν κ. Rainer Just και δύο ακόμη πυροσβέστες.

Όπως ανέφερε ο κ. Just πέραν του πυροσβεστικού οχήματος στον Δήμο παραδίδεται και εξοπλισμός αξίας 5.000 ευρώ, μέρος του οποίου είναι ήδη μέσα στο όχημα ενώ ο υπόλοιπος θα παραδοθεί σε δεύτερο χρόνο από τον ίδιο τον δήμαρχο του Ζίντελφίνγκεν.

Στη διάρκεια της συζήτησης, με αφορμή την παράδοση του οχήματος, έγινε αναφορά στις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο δήμων αλλά και την προτεραιότητα που αμφότεροι δίνουν σε θέματα συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του Δήμου Ζίντελφίνγκεν αποτελούμενη από τον δήμαρχο,  συνεργάτες του αλλά και πυροσβέστες αναμένεται να επισκεφθεί το νησί μας στα μέσα Απριλίου. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο των μεγάλων ασκήσεων Πολιτικής Προστασίας που προγραμματίζουν οι δυο Δήμοι, μία στο Sindelfingen  το φθινόπωρο του 2024 και μια στη Σάμο την άνοιξη του 2025.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου σε προσωπική του επιστολή προς τον ομότιμό του δήμαρχο της Ζίντελφίνγκεν  κ. Φέριγνκερ, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ για τις εγκάρδιες ευχές σας για την ανάληψη των καθηκόντων μου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Με την ευκαιρία αυτής της πρώτης μας επικοινωνίας θα ήθελα, επίσης, να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μεταξύ των δήμων μας προσδοκούμε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και εποικοδομητικά και σε αυτή την θητεία. Τους δήμους  μας πλέον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας και αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη την οποία επιθυμούμε να συνεχίσουμε. Εγκάρδιες είναι και οι ευχαριστίες μας για την δωρεά από μέρους σας του πυροσβεστικού οχήματος που θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές και οι προκλήσεις της εποχής αποτελούν κινδύνους που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η συνεργασία μας σε αυτό το επίπεδο είναι πολύτιμη και είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει τεχνογνωσία και για τις δύο πλευρές».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δημήτρης Βλασιάδης, παραλαμβάνοντας το όχημα εκ μέρους του Δήμου Ανατολικής Σάμου σημείωσε τα εξής: «Eκ μέρους του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου και των δημοτών μας,  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος. Είναι τιμή και χαρά μας η συνεργασία με τον Δήμο Ζιντελφίνγκεν που συνεχίζεται για τρίτη δημοτική θητεία, κάτι που αποδεικνύει ότι οι δύο δήμοι έχουν προχωρήσει σε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης. Ο Δήμος Ζιντελφίνγκεν υπήρξε στο πλάι μας όταν το νησί μας δοκιμάστηκε σκληρά τόσο στην προσφυγική κρίση όσο και στον φονικό σεισμό στηρίζοντας έμπρακτα τον Δήμο και τους κατοίκους του. Η παρουσία σας εδώ σήμερα κ. Just, εσάς και των συνεργατών σας αποδεικνύει, ακόμη  μια φορά, την έμπρακτη στήριξή σας.  Η προσφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των εθελοντών πυροσβεστών είναι ανεκτίμητη στο νησί της Σάμου και είμαι βέβαιος και για την δική σας τεράστια προσφορά στον δήμο σας.  Αναμένουμε με μεγάλη χαρά την επίσκεψη του Δημάρχου σας κ. Φέρινγκερ και των συνεργατών του στη Σάμο τον Απρίλιο προκειμένου να γίνει και η πανηγυρική παράδοση του οχήματος. Η Πολιτική Προστασία αποτελεί βασικό πυλώνα της συνεργασίας των δύο δήμων και πάνω σε αυτό θα εργαστούμε και εμείς ως νέα δημοτική αρχή προκειμένου να αντλήσουμε γνώση ο ένας από τον άλλον αλλά και να σχεδιάσουμε από κοινού τρόπους αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών που φαίνεται ότι απειλούν ολοένα και περισσότερο τον πλανήτη μας.  Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την πολύτιμη προσφορά σας».

 

Related posts

Έκτακτα βοηθήματα σε 30 οικονομικά αδύναμους πολίτες της ανατολικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συστάθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

admin

Σύσκεψη Δημάρχων με τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

admin

Ανατολική Σάμος: Τροποποιήσεις στην αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων λόγω εορτών Πάσχα

admin

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin