25.5 C
Σάμος
25/06/2024
Σαμιακά

Τελετή Παράδοσης, Παραλαβής της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ιδρύματος στη Μυτιλήνη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την τέως Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, στο νέο Πρύτανη, Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Χριστόφας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, κ. Μαρία Κομνηνάκα, η οποία ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα Πρυτανική Αρχή και προέτρεψε να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες σπουδές.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, στο χαιρετισμό του, συνεχάρη την απερχόμενη Πρυτανική Αρχή για τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιβεβαίωσε επίσημα την προώθηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο παλιό στρατόπεδο της Μόριας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Η απερχόμενη Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, αναφέρθηκε στις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κατά την πενταετή θητεία της και ευχαρίστησε τους/τις συνεργάτες/ιδες, το Συμβούλιο Διοίκησης και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παρουσίασε επιγραμματικά τον απολογισμό που έκανε στις 30/06/2023 στη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τον οποίο συμβολικά παρέδωσε στο νέο Πρύτανη. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις δωρεές που διεκδίκησε και εξασφάλισε, στη στρατηγική και στις πολλαπλές δράσεις εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Ιδρύματος, στον υπερτριπλασιασμό των έργων και εσόδων της Έρευνας, στα έργα ενίσχυσης των υποδομών, αλλά και στην αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών και της Επιτροπής Ερευνών. Τόνισε την αναγκαιότητα σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα προκειμένου να ολοκληρωθούν έργα όπως η ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Ο νέος Πρύτανης, Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου δήλωσε  ότι βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο ως Πανεπιστήμιο και αυτό χάρις στην αγάπη και την προσφορά του ανθρώπινου διδακτικού και διοικητικού δυναμικού του Ιδρύματος, στην καλή συνεργασία και στη συμβολή τους. Αναφέρθηκε στη φετινή αύξηση των εισακτέων φοιτητών και φοιτητριών, στο ικανοποιητικό επίπεδο προσφοράς δωρεάν σίτισης, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και νέες φοιτητές και φοιτήτριες και οι οικογένειές τους για να υποστηρίξουν τις σπουδές τους στα νησιά μας,  τα οποία θα προσπαθήσει να επιλύσει η Διοίκηση του Ιδρύματος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παροχής δωρεάν στέγασης, στη μείωση του κόστους μετακινήσεων και στη θέσπιση άλλων κινήτρων για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

Η εκδήλωση μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πλατφόρμα Youtube.

Related posts

Δράση καθαρισμού της Πλατείας Πυθαγόρα

admin

Fabio Giardina για ΜΕΘ Γ.Ν Σάμου: Αναμένουμε έμπρακτες και άμεσες κινήσεις, όχι καθησυχαστικά παραμύθια    

admin

Απίστευτος ο Απόστολος Χρήστου με ρίζες από τη Χώρα Σάμου κατέκτησε και πάλι το χρυσό στα 50 μέτρα ύπτιο !

admin

Τα Τρόπαια του Ολυμπιακού στη Σάμο

admin

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας

admin

Εκπτωτικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

admin

Διάσωση Σουηδών τουριστών στον Κέρκη

admin

Έντονη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Σάμου προς τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Ε.Ν.Ι.Σ για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

admin